DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045438-1,43%
Ağrı
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ’de 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

AİÇÜ’de 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

ABONE OL
20:55 | 17 Ekim 2023 20:55
AİÇÜ’de 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni düzenlendi. Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Gazze’yi kana bulayan İsrail’i kınayarak, tüm dünyayı bu katliamın karşısında insani bir tavır sergilemeye davet etti.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonu’ndaki Akademik Yılı Açılış Töreni öncesi Ağrı Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, üniversitenin ismini onurla taşıdığı eğitim gönüllüsü ve iş insanı IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen, IC Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Salih Çeçen, IC Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer ile açılışını gerçekleştirdikleri Akademik Açılış Sergisi’ni ziyaret ederek, sanat eserlerini inceledi.

Sergi açılışı sonrası Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Ağrı Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, Ağrı Belediye Başkanı Vekili Kenan Yıldırım, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem Çalış, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, eğitim gönüllüsü ve iş insanı IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen, IC Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Salih Çeçen, Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. Faruk Kaya, Prof. Dr. Önder Şimşek ve Prof. Dr. Mucip Genişel, IC Vakfı Müdürü Dr. Meral Dinçer, il protokolü, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

2023-2024 Akademik Yılı Açılışı Töreni’nde konuşan Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, öncelikle Gazze’de İsrail tarafından başlatılan katliamı kınadığını, Filistin’de yaşanan insanlık dışı muamelenin bir an önce sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletler, tüm sivil toplum kuruluşları ve uluslararası camiayı göreve çağırdığını söyledi.

Yeni eğitim-öğretim yılının Üniversitemiz mensupları ve öğrenciler için başarılarla dolu bir yıl olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemiz, ‘Bilimin Sevgi ile Bütünleştiği Üniversite’ şiarıyla Ülkemizin küresel bir güç merkezi olarak 2053 ve 2071 hedeflerini gerçekleştirebilecek donanıma sahip öğrencileri büyük bir gayret ve özveriyle geleceğe hazırlamaktadır. Üniversitemiz, doğru bilginin önemli bir güç, bilimsel çıktının üstünlük, üretilen bilginin tüm paydaşlarla paylaşımının önem arz ettiği günümüzde, 560’a ulaşan genç ve dinamik akademisyeni, %100 doluluk oranı, 17 bine ulaşan öğrencisiyle topluma karşı sorumluklarının farkındadır.

Bilim çıtasını üst sıralara taşımayı hedefleyen Üniversitemizin ismi, her geçen gün sayısı artan akademik yayınlarla birlikte dünyadaki önemli değerlendirme sıralamalarında üst sıralara yazılmaktadır. Üniversitemiz, URAP ve SCImago değerlendirme kuruluşu sıralamalarında dünyadaki yaklaşık 30 bin üniversite içerisinde ilk 3 binde, Webometrics’te 3596’ncı sırada yer almaktadır. Doğa ile iç içe bir kampüse sahip Üniversitemizin, sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda uluslararası bir platform olan ve ilk kez yer aldığı GreenMetric (Yeşil Ölçüm) 2022 Dünya Üniversiteler Genel Sıralaması listesinde 771’inci sırada yer alarak çevre dostu ve yaşanabilir bir ortama sahip olduğunun tescillenmiş olması bizleri mutlu etmektedir. Henüz 16 yıllık bir geçmişe sahip olmasına karşın Üniversitemizin bu yükselişi ülkemizin küresel güç olma hedeflerine ulaşabilmek için yeterli değildir, daha çok çalışacağız.” dedi.

Prof. Dr. Karabulut, konuşmasının bir bölümünde öğrenciler ile ailelerine de hitap ederek, “Sevgili öğrenciler, Üniversitemizdeki eğitim sürecinde kazanacağınız bilgi, tecrübe, yetkinlik ve becerinin ülkemizin geleceğini şekillendireceğini unutmayınız. Eğitim-Öğretim alanınız ne olursa olsun öğrenme, sorgulama, değerlendirme ve yorumlama yoluyla anlama ve sağlıklı analiz yapabilme yeteneklerini kazanmanızı hedefliyoruz. Sizlerin, bilim, teknoloji, kültür, spor ve sanatta ülkemizin ihtiyaç duyduğu donanıma sahip bireyler olmasını bekliyoruz.

Saygıdeğer anne ve babalar, Anadolu’nun zirvesi Ağrı’da modern, güvenli, huzurlu ve her türlü imkana sahip kampüs içerisinde bizlere emanet ettiğiniz çocuklarınızın diploma sahibi olmalarının yanı sıra evrensel istihdam ortamında kendine yer bulabilecek özellikleri edinmiş, milli ve manevi değerlerimizi içselleştirmiş bireyler olarak yetiştirme hususundaki inanç ve kararlılığımızdan emin olabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Her zaman iş birliği içinde çalıştığımız, özellikle barınma konusunda öğrencilerimizin herhangi bir sorunla karşılaşmaması için büyük çaba sarf eden Kıymetli Valimiz Mustafa Koç’a, Üniversitemiz yerleşkesinin fiziki yapılanmasında katkısı büyük olan ve Üniversitemizin ismini onurla taşıdığı hemşerimiz eğitim gönüllüsü saygıdeğer İbrahim Çeçen’e ve diğer hayırsever iş insanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

2023-2024 Akademik Yılı ve IC Vakfı Spor Ödülleri Töreni’nde ‘Bir Başarı Hikayesi İbrahim Çeçen’ konulu açılış dersi ile öğrencilerle bir araya gelen eğitim gönüllüsü ve iş insanı IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, yaklaşık 50 yıllık iş yaşamındaki tecrübelerini gençlerle paylaştı. Çeçen, “Ülkemizin serhat şehri Ağrı’nın bir evladı olarak doğup büyüdüğüm ve hayata atıldığım memleketimi hiçbir zaman unutmadım. Memleketime olan borcumu her fırsatta yerine getirmeye çalıştım. Ülkemizin gelişmesi ve büyümesi sürecinde eğitim adına diktiğim ağacın meyveleri olan ve benim birer evlatlarım olan sizlerin gözlerindeki ışığın sadece öğrenim hayatınız boyunca değil mezun olduktan sonra da yayınızda olmaya devam edecek Çeçen ailesini mutlu ettiğini bilmenizi istiyorum. Tüm hayatınızın sağlık ve afiyetle geçmesini temenni ediyorum.” ifadelerine konuşmasında yer verdi.

Akademik Yılı Açılış ve IC Vakfı Spor Ödülleri Töreninde konuşan Ağrı Valisi Mustafa Koç, “2023-2024 Akademik Açılış Yılını kutladığımız Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, bilgiyi üretebilme, saklayabilme ve yeni nesillere aktarabilme noktasında üç temel işlevin de dengeli bir şekilde sağlandığı kurumsal bir yapıya sahiptir. Kurulduğu günden bu yana kaliteli eğitimi, nitelikli kadrosu, sunduğu imkânlar ve ilimize sağladığı katkılarla önemli değerlerimizden biri olan, kültür, turizm, eğitim olarak büyümeye devam eden şehrimizin kalbinde atan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin bir ferdi olan siz değerli öğrencilerimize, başta Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve tüm akademisyenlerimizin başarılı bir eğitim-öğretim dönemi geçirmenizi diliyorum.

Sevgili gençler, devletimiz, vatandaşlarına fırsat eşitliğini en üst perdeden sunan bir devlettir. Çok çalışırsanız fırsat sizin ayağınıza kadar gelir. Sizlere tavsiyem şu anda bulunduğunuz konum ne olursa olsun görevinizi layıkıyla yerine getirmeye çalışın. Bu duygu ve düşüncelerle 2023-2024 Akademik Yılı’nın tüm Üniversite mensuplarımız, özellikle de öğrencilerimiz için başarılarla dolu olmasını diliyorum.” dedi.

IC Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen ise konuşmasında, “IC Vakfı olarak, üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin sorumluluğu ile hareket ediyor ve onların geleceğine katkı sunmanın yollarını arıyoruz. Cumhuriyetin 100’üncü yılına damga vuracak Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ilerleyen bilim insanlarımızın, sağlıkçılarımızın, sanatçılarımızın ve sporcularımızın her zaman yanındayız. Sizler bizim umudumuz ve geleceğimizsiniz.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.