DOLAR 32,5047 0.17%
EURO 34,9399 0.43%
ALTIN 2.440,700,11
BITCOIN 20702640,56%
Ağrı
23°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, TV’de AİÇÜ’ni Anlattı

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, TV’de AİÇÜ’ni Anlattı

ABONE OL
22:09 | 25 Temmuz 2023 22:09
AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, TV’de AİÇÜ’ni Anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, canlı yayın konuğu olarak katıldığı Ülke TV’de yayınlanan ‘Genç Vizyon’ programında AİÇÜ’ni anlattı.

Üniversite tercih sürecinde aday öğrenciler için merak edilen soruları yanıtlayan Prof. Dr. Karabulut, “2023 YKS sonuçları tüm öğrencilerimiz için hayırlı olsun. Öğrencilerimizin iyi bir tercih dönemi geçirmelerini ve tercihlerini Bilimin Sevgiyle Bütünleştiği Üniversitemizden yana kullanmalarını ümit ediyorum.

Genç ve dinamik bir akademik kadroya sahibiz. Ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiğimiz başarılarla üniversitemizin başarı sıralamasını daha da yukarıya çıkardık. 2022 yılında URAP’ta 162 sıra yükselerek Dünya Üniversiteler Sıralamasında 2 bin 826’ncı sırada yer aldık. Alan Bazlı Yetkinlik Analizi 2023 raporunda 32 araştırma alanında en iyi üniversiteler arasına girerken, Psikoloji alanında ise Türkiye birincisi olduk.” dedi.

AİÇÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinin Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından yapılan değerlendirmenin ardından akredite edildiğini ve Üniversitede ilk kez iki bölümde alınan akreditasyonla Avrupa standartlarında eğitim-öğretim hizmeti verildiğinin tescillendiğini belirtti.

Üniversitemizi tercih eden öğrencilerin, ulaşım ve barınma sorunu yaşamadığını kaydeden Prof. Dr. Karabulut, “Ağrı’ya Türkiye’nin diğer illerinden karayolu ve havayolu ile kolay ulaşım imkânı bulunmaktadır. İstanbul ve Ankara’dan ilimize her gün hava yolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Kampüsümüzde Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı kız öğrenci yurtlarının olması özellikle kız öğrencilerimiz için büyük bir avantaj sağlamaktadır. Kampüsümüze 2 kilometre uzaklıkta erkek yurtları bulunmaktadır. Öğrencilerimiz gönül rahatlığı ile Üniversitemizi tercih edebilirler.

Vakıf destekli bir üniversiteyiz, IC Vakfı aracılığıyla üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimize başarı destek bursu veriyoruz. Ayrıca Tıp Fakültemizi kazanan tüm öğrencilerimize de karşılıksız burs verilmektedir. IC Vakfı’nın destekleriyle, talepte bulunan her öğrencimize ise yemek bursu desteği sağlıyoruz.” diye konuştu.

Modern ve öğrenci merkezli bir kampüs oluşturduklarına dikkat çeken Prof. Karabulut, öğrencilerin Üniversite Millet Bahçesi’nde, Öğrenci Yaşam Merkezi’nde ve kampüsteki sosyal ve sportif alanlarda hoş vakit geçirdiklerini söyledi.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin Atatürk Üniversitesi’nde eğitim gördüklerini anımsatan Rektör, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren, Tıp Fakültesi’ni kazanan öğrencilerin, Üniversitemiz merkez yerleşkesinde eğitim ve öğretimlerine devam edeceklerinin müjdesini verdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.