DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20731490,91%
Ağrı
23°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut: “4 Bin Öğrenci Kardeşimizi Bu Yıl Ağrı’ya Bekliyoruz”

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut: “4 Bin Öğrenci Kardeşimizi Bu Yıl Ağrı’ya Bekliyoruz”

ABONE OL
18:44 | 08 Ağustos 2023 18:44
AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut: “4 Bin Öğrenci Kardeşimizi Bu Yıl Ağrı’ya Bekliyoruz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Kardelen TV’de yayınlanan Analiz Programı’na canlı yayın konuğu olarak katıldığı programda AİÇÜ’ne bu yıl 4 bin yeni öğrencinin geleceğini söyledi.

Üniversite tercih döneminde öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayan ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi hakkında merak edilenleri anlatan Prof. Dr. Karabulut, “Ağrı güvenli ve huzurlu bir şehir, öğrenci kardeşlerim hiç çekinmeden Ağrı’yı ve üniversitemizi tercih etsinler.

Ağrı’da yurt ve ulaşım sorunu bulunmamaktadır. Kız ve erkek öğrencilerimiz için il merkezi ile Patnos ve Eleşkirt ilçelerinde Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlar bulunmakta, Doğubayazıt’ta ise Eylül ayı itibariyle KYK yurdu hizmet vermeye başlayacaktır.” dedi.

Öğrencilere, tercihlerin son saatine kadar okumak istedikleri bölüm ve üniversiteleri iyi araştırmaları tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Karabulut, öğrencilerin üniversite ve şehir tercihinden öncelikle başarılı olabilecekleri ve kolay iş imkânı bulabilecekleri bölümleri tercih etmelerinin çok daha önemli olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin, AİÇÜ’de hareketli ve sosyal bir yaşam sürdürdüklerine dikkat çeken Rektör, “Öğrenci Yaşam Merkezimizde, öğrenci kardeşlerimizin ihtiyacını karşılayacak birçok işletme bulunmaktadır. Öğrenci kulüplerimiz aktif bir şekilde faaliyetlerine devam etmekte ve birçok etkinlik düzenlenmektedir. Biz de Üniversite yönetimi olarak öğrencilerimize gerçekleştirmek istedikleri her türlü etkinlikte destek olmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Karabulut, öğrenci merkezli bir eğitim anlayışına sahip olduklarını ve öğrencilerin istedikleri zaman Rektöre ulaşabildiklerini belirterek, öğrencilere İbrahim Çeçen (IC) Vakfı tarafından başarı, destek ve yemek bursu imkânı sağlandığını da sözlerine ekledi.

2021-2023 eğitim ve öğretim yılında Üniversitemizin doluluk oranının yüzde 100 olduğunu anımsatan Prof. Dr. Karabulut, “Bu yıl 462 uluslararası olmak üzere 4 bin 462 öğrenci kontenjanımız bulunmaktadır. Yeni gelecek öğrencilerimizle birlikte 16 bin öğrenci sayısına sahip olacağız. Tüm öğrencilerimize şimdiden yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.   

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.