DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051159-0,74%
Ağrı
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, 2023-2024 YÖK Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, 2023-2024 YÖK Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı

ABONE OL
12:44 | 10 Ekim 2023 12:44
AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut, 2023-2024 YÖK Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023-2024 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bakanlar, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Üyeleri, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Üniversite Rektörleri, Büyükelçiler, farklı üniversitelerden akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni akademik yılın ülkemiz, özellikle öğrencilerimiz için hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Üniversitelerimiz ve akademisyenlerimizle gurur duyduğumuzu buradan bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bizde bilime, kültüre, eğitime yapacağımız her türlü nitelikli çalışmada sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz.

Üniversiteler birer bilim yuvası olmasının yanında yeteneklerin keşfetmelerini sağlayan, kendi yetenekleri olan evrensel kurumlardır. Üniversiteleri sadece bilim ya da meslek öğrenme yeri olarak görmek sığ bir bakış açısıdır. Üniversite toplumun ve hayatın dışında değil, tam merkezinde yer alan bir müessesedir. Üniversiteler ne kadar dinamik, özgür, gelişmiş olursa toplum da bundan etkilenir. Geçtiğimiz bin 300 yıla damga vuran, Emevi, Abbasi, Selçuklu, Osmanlı gibi iz bırakan devletlerin vasfı ilimde yakaladığı seviyedir. Bu dönemler İslam şehirlerinin giriş kapısına bilgi ve erdem, kılıç silahtan üstündür yazıldığı örnek dönemlerdir. Ne zaman ki önceliklerimiz değişmiş, işte o vakit gerileme, çöküş başlamıştır.

Tarihin bize öğrettiği hakikat şudur: Bilgiye sahip olan, insanlığa yön verir. Buna karşılık ilim ve akademide geriye düşen diğer alanlarda da geriye düşmekten kurtulamaz. Bizim üniversitelerimizin üzerine titrememizin arkasında bu anlayış vardır. Üniversiteler araştırmalara ve ilmi keşifleriyle öne çıkarak insanlığın ortak hazinesine katkı yapabiliyorsa hem millet hem de devlet güvende demektir.” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.