DOLAR 32,5426 0.26%
EURO 34,9560 0.47%
ALTIN 2.435,03-0,14
BITCOIN 2056319-0,59%
Ağrı
23°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

AİÇÜ Psikoloji Alanında Türkiye Birincisi Oldu

AİÇÜ Psikoloji Alanında Türkiye Birincisi Oldu

ABONE OL
15:09 | 14 Haziran 2023 15:09
AİÇÜ Psikoloji Alanında Türkiye Birincisi Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AİÇÜ, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yayımlanan ve 2022 yılı verilerinin yer aldığı “Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” 2023 raporuna göre 32 araştırma alanında en iyi üniversiteler arasına girerken, Psikoloji alanında ise Türkiye birincisi oldu.

Üniversitelerin araştırma alanları bazında performanslarının karşılaştırmalı olarak değerlendirildiği “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” verileri yayımlandı.Üniversitelerin hangi araştırma alanlarında daha başarılı olduğunu ortaya koyan bu rapora göre AİÇÜ 32 alan bazında yetkin bir üniversite olarak büyük bir başarıya imza atarken, üniversitelerin 4 farklı derecede değerlendirildiği verilere göre 6 alanda en yüksek kalite ve hacmin olduğu 1. bölgede yer aldı. 2021 yılında 16 alanda yetkin üniversite olan Üniversitemiz, 2023 yılında 32 alanda yetkin üniversite olarak başarı grafiğini yükseltti.

132 alt ve 21 ana araştırma alanında 200 üniversitenin değerlendirildiği araştırmada TÜBİTAK tarafından Yetkinlik Haritası, yayın sayıları ve bu yayınlara yapılan atıf sayıları, üniversitelerin bu yayınlara katkı sağladığı akademisyen sayıları, üniversitelerin atıf açısından dünyada en fazla atıf alan ilk yüzde 10’luk dilime girmiş yayın sayıları ve üniversitelerin uluslararası iş birliği yayın sayıları gibi çeşitli kriterlere göre oluşturuldu.

AİÇÜ Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonu’nda, TÜBİTAK tarafından yayımlanan “Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” raporu hakkında bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Faruk KAYA, Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, Rektör Danışmanı Doç. Dr. İbrahim ÖZGÜL, Genel Sekreter Muhammet Nuri KILIÇ, fakülte dekanları, okul müdürleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Alan Bazlı Yetkinlik Analizi raporunun sonuçları ile ilgili toplantıda yaptığı değerlendirmede, Üniversitemizin önemli bir başarıya imza attığını belirterek, üniversitede sağladıkları huzurlu ve mutlu ortamın başarıyı doğrudan etkilediğini söyledi.

Ulusal ve uluslararası alanda birçok başarıya imza attıklarını vurgulayan Prof. Dr. KARABULUT, “Üniversitemizin ismini, elde ettiği başarılarla her geçen gün daha çok duyurmak için bir ekip halinde tüm personel ve öğrencilerimizle birlikte çalışıyoruz. Başarılarımızın elde edilmesinde ve Üniversitemizin isminin her alanda duyurulmasında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” çalışmasındaki başarılarından dolayı gururlu ve mutlu olduğunu söyleyen Prof. Dr. KARABULUT, “2021 yılında 16 alanda yer aldığımız “Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” raporunda bu yıl 32 alanda yer bulmamız çok önemli bir başarıdır. 10 alanda en iyi bölgede olmamız ve özellikle psikoloji alanında Türkiye’nin en iyisi olmamız bizleri çok memnun etti. Emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.

Fakat şunu da belirtmek zorundayız ki, birçok alanda eksikliklerimizi biliyoruz. Bunları en kısa sürede tamamlayacağız. Hiçbir başarı ile yetinmeyeceğiz. İnşallah daha çok çalışarak yeni başarılar kazanacağız. Ülkemizi, Ağrı’yı ve Üniversitemizi her platformda en iyi şekilde temsil etmek için gece gündüz ayrımı gözetmeden çalışmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Prof. Dr. KARABULUT, AİÇÜ desteklerinden dolayı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR’a, YÖK üyelerine ve bilimsel projelerdeki katkılarından dolayı TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan MANDAL’a teşekkür etti.

Programda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, Üniversitelerin Alan Bazında Yetkinlik Analizi Metodolojisi ile Üniversitemizin, Alan Bazlı Yetkinlik Analizi raporundaki verilerine ilişkin sunum gerçekleştirdi. Prof. Dr. GENİŞEL, Üniversitemizin alan bazındaki yetkinliğinin arttırılması için rapordaki grafikleri değerlendirerek çeşitli önerilerde bulundu.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.