DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20703770,84%
Ağrı
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ öğrencileri, topladıkları yardım paralarını Ağrı Umut Kervanı Derneği’ne teslim ettiler

AİÇÜ öğrencileri, topladıkları yardım paralarını Ağrı Umut Kervanı Derneği’ne teslim ettiler

ABONE OL
15:28 | 09 Kasım 2023 15:28
AİÇÜ öğrencileri, topladıkları yardım paralarını Ağrı Umut Kervanı Derneği’ne teslim ettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversite’nde faaliyet gösteren İdeal Gençlik Kulübü öğrencileri, Gazze yararına düzenledikleri kermesten gelen yardım paralarını Ağrı Umut Kervanı Derneği’ne teslim ettiler.

Gazze’de işgal rejimi tarafından gerçekleştirilen soykırıma karşı sessiz kalmak istemeyen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencileri yönetimden izin alarak kermes düzenledi. Kampüs alanında bulunan Öğrenci Yaşam Merkezinde düzenlenen kermes 2 gün sürdü. Öğrenci, akademisyen ve vatandaşların katkı sunduğu kermesin gelirleri Gazze’ye ulaştırılmak üzere Ağrı Umut Kervanı Derneği’ne teslim edildi.

Dernek binasına gelerek Ağrı Umut Kervanı Derneği Başkanı Arif Yılmaz ile görüşen öğrenciler, yaşanan vahşete karşı sessiz kalmak istemediklerini belirttiler. Düzenlenen kermesin çok anlamlı olduğunu belirten Ağrı Umut Kervanı Derneği Başkanı Arif Yılmaz, “Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde faaliyet gösteren İdeal Gençlik Kulübü, üniversitede bir kermes düzenledi. Gazze yararına, Filistin’deki kardeşlerimizin umuduna yetişebilmek için.

Tüm öğrenciler, öğretmenlerinin ve halkımızın yardımı ile bu kermesi düzenlediler. Kermes neticesinde toplanan nakdi yardımı Ağrı Umut Kervanı Derneği’ne getirdiler. İnşallah bizler de onların topladığı miktarı Gazze’ye biran önce göndereceğiz. Orada yaşanan acılara inşallah bir nebze de olsa umut olur.” dedi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi ve İdeal Gençlik Kulübü Başkanı Ziver Kaya ise, “Filistin’de yaşanan bu soykırımı görerek bir nebze olsun kardeşlerimize yardımcı olmak adına kermes düzenlemeyi planladık. Sağ olsun yönetimiz ve Üniversitemiz bu konuda bize yardımcı oldu. Sağ olsun vatandaşlarımız bu konuda destek oldu. Bizlerde topladığımız bu parayı Ağrı Umut Kervanı Derneği’ne teslim ettik.” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.