DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2065728-0,55%
Ağrı
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ, İsrail ürünlerini boykot ediyor

AİÇÜ, İsrail ürünlerini boykot ediyor

ABONE OL
15:30 | 09 Kasım 2023 15:30
AİÇÜ, İsrail ürünlerini boykot ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ), Gazze’de çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden binlerce insanı şehit eden İsrail menşeli veya İsrail’e destek veren markaların ürünlerinin üniversite yemekhanesi, konukevi ve kantinlerinde satışının yapılmaması kararı aldı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik işgal ve katliamları 21. Yüzyılın soykırımına dönüşmenin eşiğine ulaşırken, AİÇÜ’den yapılan açıklamada bu insanlık dışı durum kınanarak, ateşkesin bir an önce sağlanmasının hayati önemi vurgulandı. Gazze’de 7 Ekim’den bu yana insanlığa yakışmayan, sivil vatandaşları, eğitim kurumlarını, hastaneleri, yardım kuruluşlarını hedef alan saldırıları gerçekleştiren İsrail’e yönelik tepkisini ilk günden itibaren ortaya koyan Üniversitemizde alınan kararla İsrail menşeli ya da İsrail’e destek veren markaların ürünlerinin satışı Üniversitemiz bünyesindeki yemekhane, konukevi ve tüm kantinlerde yasaklandı.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, 7 Ekim 2023’ten itibaren Gazze’de Filistinlilere karşı adeta soykırım niteliğinde saldırılarda bulunan İsrail’in sergilediği insanlık suçuna karşı Üniversite olarak ilk günden itibaren tepki gösterdiklerini söyledi. Prof. Dr. Karabulut konuyla alakalı yaptığı konuşmada, “19-21 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen 7. Uluslararası Ağrı Dağı ve Nuh’un Gemisi Sempozyumu’nda, İsrail’in saldırılarını kınadığımızı belirtmiş, katılımcı bilim insanlarından İsrail’in bu katliamına karşı tepki vermelerini beklediğimizi ifade etmiştik. Sempozyumun açılışında dile getirdiğimiz bu talep yurt içi ve yurt dışından katılan insaflı ve vicdanlı saygıdeğer bilim insanlarından karşılık gördü ve bilim insanlarının, insanlıktan yana tavır alması büyük bir yankı uyandırdı.

İslami İlimler Fakültemiz tarafından düzenlenen ‘Mescid-i Aksa ve Kudüs Davamız’ konulu panel ve öğrenci kulüplerimizin düzenlediği Filistin’e destek kermesi ile Filistinli kardeşlerimize olan destek ortaya konuldu. Şimdi de aldığımız karar doğrultusunda Üniversitemiz ’deki sosyal tesislerde İsrail menşeli veya İsrail’e destek veren markaların ürünlerinin satışı boykot edilerek durdurulmuştur. İsrail’in bir asra yakın süreden beri Filistin’de yaşattığı, içerisinde bulunduğumuz zaman diliminde Gazze’de adeta bir soykırıma dönüştürdüğü bu zulme sessiz kalmamak için alınan kararı kararlılıkla uygulayacağımızı, mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.