DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2044082-2,68%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ ev sahipliğindeki UYAFA Ağrı Dağı Cup 2023 Sona Erdi

AİÇÜ ev sahipliğindeki UYAFA Ağrı Dağı Cup 2023 Sona Erdi

ABONE OL
21:28 | 17 Eylül 2023 21:28
AİÇÜ ev sahipliğindeki UYAFA Ağrı Dağı Cup 2023 Sona Erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AİÇÜ ev sahipliğinde düzenlenen UYAFA Ağrı Dağı Cup 2023 futbol turnuvası sona erdi. 13 takımın mücadele ettiği turnuvanın final maçında Diyarbakır, Şırnak’ı 2-0 yenerek birinci oldu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi, Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi (UYAFA) ve Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu iş birliği ile AİÇÜ ev sahipliğinde düzenlenen UYAFA Ağrı Dağı Cup 2023 futbol turnuvası sona erdi. 13 takımın mücadele ettiği turnuvanın final maçında Diyarbakır, Şırnak’ı 2-0 yenerek birinci oldu.

AİÇÜ Stadyumunda oynanan final maçını Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Ağrı Valisi Mustafa KOÇ, Ağrı Belediye Başkan Vekili Hakkı KAMAN, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Adem ÇALIŞ, Nahçıvan Futbol Federasyonu Başkanı Gazanfer ABDULLAYEV, UYAFA Onursal Başkanı Özcan ŞİMŞEK, UYAFA Genel Başkanı Necati ALÇIK Ağrı İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin EROL, Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İPAR, il protokolü ve çok sayıda vatandaş izledi.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelenen depremin ardından depremden etkilenen çocuklara moral ve motivasyon sağlamak amacıyla 12-17 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenen UYAFA Ağrı Dağı Cup 2023 futbol turnuvasında Ağrı, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Kars, Şırnak, Şanlıurfa, Tunceli, Van ve Azerbaycan (Azar-Nahcivan) takımları mücadele etti. Turnuvanın final maçında Diyarbakır Şırnak’ı 2-0 yenerek şampiyon olurken, Ağrı Van’ı 3-1 yenerek turnuvada üçüncü oldu.

Final maçının ardından düzenlenen ödül töreninde, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Van takımı sporcu ve antrenörlerine madalya verdi. Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT yaptığı açıklamada, turnuvanın sporcular arasındaki birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu pekiştirdiğini ve Üniversite olarak turnuvaya ev sahipliği yapmaktan dolayı memnun olduğunu söyledi.

Turnuva ile ilgili değerlendirmede bulunan Prof. Dr. KARABULUT, “Takımları izlediğimizde futbol yeteneği iyi olan birçok sporcumuzun olduğunu gördük. Böyle yetenekli çocuklarımızın olması bizlere daha çok umut veriyor. Final maçında çok iyi bir mücadele oldu. Burada tek birinci yoktur, bütün takımlar ayrı ayrı birinci oldu.

Bu organizasyon depremden etkilenen genç sporcularımıza psikolojik destek ve motivasyon sağladı. Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Diyarbakır’ı ve turnuvada mücadele eden diğer tüm takımları tebrik ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. KARABULUT, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen Üniversite personeline teşekkür etti. Ödül töreninin ardından Prof. Dr. KARABULUT ve il protokolü tüm sporcularla hatıra fotoğrafı çekti.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.