DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2040539-2,45%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ, Dünya Üniversite Yaz Oyunları’na Damga Vurdu!

AİÇÜ, Dünya Üniversite Yaz Oyunları’na Damga Vurdu!

ABONE OL
14:53 | 18 Ağustos 2023 14:53
AİÇÜ, Dünya Üniversite Yaz Oyunları’na Damga Vurdu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’de yapılan 31. Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda (FISU) 10 bin metre kadınlar kategorisinde AİÇÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza attılar.

Dünya şampiyonu öğrencileri misafir eden Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, AİÇÜ’nin, şehrimizin ve Ülkemizin adını zirveye taşıyan sporcuları başarılarından dolayı tebrik etti.

Çin’in Sichuan Eyaletinin merkezi Chengdu’da düzenlenen 31. FISU Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda kadınlar atletizm 10 bin metre finalinde Çinli Xia Yuyu Dünya Birincisi olarak altın, sporcularımız Yayla Kılıç GÖNEN Dünya İkincisi olarak gümüş, Fatma KARASU ise Dünya Üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Şampiyon sporcular GÖNEN ve KARASU, antrenörleri Sedat GÖNEN, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan BAYRAKTAR ile Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanı M. Fatih KARAOĞLAN’ı misafir eden Rektörümüz Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, AİÇÜ bünyesindeki spor tesislerinde hazırlandıkları 31. Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda büyük bir başarıya imza atan GÖNEN ve KARASU’yu tebrik ederek, Üniversitemizi, Ağrı’yı ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımızın elde ettikleri başarıdan gurur duyduğunu söyledi.

Prof. Dr. KARABULUT yaptığı açıklamada, “Üniversitemizde, spora verilen destekle ulusal başarıların yanı sıra uluslararası alanlarda da çok iyi dereceler kazanan sporcu ve antrenörlerimiz bulunmaktadır.

Genç, dinamik ve çalışkan bir akademik kadroya, güçlü bir alt yapıya sahip olma özelliğiyle Türkiye’deki en iyi Spor Bilimleri Fakülteleri arasında yer alan Fakültemizde öğrenim gören öğrencilerimizin Yaz Oyunları’nda hem 10 bin metre kadın kategorisinde Dünya’da takım halinde 1’inci olmaları hem de bireyselde 2’nci ve 3’üncü olmaları bizleri gururlandırdı. Üniversite ve ülke olarak gurur duyduğumuz öğrencilerimizin Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 19 Ağustos Cumartesi günü başlayacak Dünya Atletizm Şampiyonası ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda elde edecekleri başarılarla şanlı bayrağımızı gururla göndere çekeceklerine inanıyorum.

Üniversite olarak tüm imkanları seferber ettiğimiz öğrenci ve hocalarımızdan Üniversitemize ve Ülkemize nice başarılar kazandırmalarını bekliyorum” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.