DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2042607-2,23%
Ağrı
23°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ Akademisyenlerinin Yaptığı Kar ve Buzdan Eserler Büyük Beğeni Topladı

AİÇÜ Akademisyenlerinin Yaptığı Kar ve Buzdan Eserler Büyük Beğeni Topladı

ABONE OL
17:32 | 04 Mart 2021 17:32
AİÇÜ Akademisyenlerinin Yaptığı Kar ve Buzdan Eserler Büyük Beğeni Topladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI-Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Güney Afrika’nın incisi gibi kıymetli olan, bereket ve masumiyetin sembolü karın Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi bünyesindeki akademisyen ve öğrencilerin elinde sanat şaheserine dönüştüğünü, yapılan eserlerin büyük beğeni topladığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Ağrı Valiliği, Ağrı Belediyesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi , Ağrı Kalkınma Eğitim-Kültür Vakfı ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfı işbirliği ile Küpkıran Kayak Tesislerinde gerçekleştirilen 1. Ağrı Kar ve Buz Festivali’nin açılış programına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan YAVUZ, Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL, Ağrı Belediye Başkanı Savcı SAYAN, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT ile davetliler katıldı. Kayakçıların yaptığı meşaleli kayak gösterisi sonrası kar ve buzdan yapılan her biri 10 metre uzunluğundaki İshak Paşa Sarayı, Nuh’un Gemisi, Hamur Kümbeti ve Kaya Mezarlık heykelleri ile Türk Bayrağı enstalasyonunu gezen davetliler, eserlere yoğun ilgi gösterdi.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, üniversitenin akademisyenler ile genç sanatkârların kar ve buzdan yaptıkları eserlerin, birer sanat şaheseri olduğunu belirtti. Prof. Dr. KARABULUT, “Nuh’un Gemisi, Türkiye ve dünya için sembol bir öneme sahiptir. Bilginler ‘Güney Afrika’nın incisi ne ise Ağrı’nın Ağrı Dağı, karı da odur’ demişlerdir. Bundan sonra bereket ve masumiyetin simgesi olan karı, sanatsal faaliyetlerde değerlendireceğiz. Ağrı Dağı’nı ve Nuh’un Gemisi’ni Ağrı’nın gelişiminde ve ülkemizin tanıtımında sanatsal yönü ile de ortaya koyacağız” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.