DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20724081,23%
Ağrı
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AİÇÜ Akademisyenleri, Dünya Bilim Sahnesinde Yer Aldı

AİÇÜ Akademisyenleri, Dünya Bilim Sahnesinde Yer Aldı

ABONE OL
13:01 | 06 Ekim 2023 13:01
AİÇÜ Akademisyenleri, Dünya Bilim Sahnesinde Yer Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bünyamin Aygün ve Doç. Dr. Murat Yıldırım, Elsevier ve Stanford Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye girdi.

Elsevier ve Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının her yıl gerçekleştirdiği dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı son liste 4 Ekim 2023 tarihinde bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı. Bu listede dünyada yaklaşık 7 milyonu aşkın bilim insanı içerisinden 22 bilimsel alan ve 176 alt alana göre “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride yaptıkları nitelikli bilimsel yayın, atıf sayıları, h-indeks değerleri ve hm-indeksi gibi veriler dikkate alınarak yüzde 2’lik dilimde yer alan dünyanın en etkili 100 bin bilim insanını listelendi.

AİÇÜ Meslek Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Bünyamin Aygün Atom, Molekül ve Nükleer Fizik ve Fen Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Murat Yıldırım Psikoloji alanlarında yaptıkları çalışmalar ile dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer almayı başararak hem ülkemizi hem de üniversitemizi gururla temsil etti.

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, dünya en etkili bilim insanları arasında yer alarak Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin bilim çıtasının yükselmesine katkı sağlayan Doç. Dr. Aygün ve Doç. Dr. Yıldırım’ı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.