DOLAR 32,5175 0.07%
EURO 34,9605 -0.14%
ALTIN 2.438,390,10
BITCOIN 20992550,31%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’nın Tutak ilçesindeki husumetli Özmen ve Bozkurt aileleri barıştı

Ağrı’nın Tutak ilçesindeki husumetli Özmen ve Bozkurt aileleri barıştı

ABONE OL
18:41 | 16 Ekim 2021 18:41
Ağrı’nın Tutak ilçesindeki husumetli Özmen ve Bozkurt aileleri barıştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’nın Tutak ilçesinde bir cinayet olayı nedeniyle aralarında 2009 yılından beri husumet bulunan Özmen ve Bozkurt aileleri, bölgenin ileri gelenlerinden Tutak Eski Belediye Başkanı Kanaat Önderi Fırat Öztürk’ün araya girmesiyle düzenlenen barış etkinliğindeki yemekte barıştılar.

 

Özmen ve Bozkurt aileleri arasında 2009 yılında çıkan silahlı kavga sonucunda Nuri Bozkurt hayatını kaybetti. Olay sonrasında iki aile arasında oluşan husumet, 12 yıl sonra Tutak Eski Belediye Başkanı Kanaat Önderi Fırat Öztürk, İşadamı Eski İl Genel Meclis Üyesi Kanaat Önderi Mehmet Turgut ve Kanaat Önderlerinden İlhan Tan, Bülent Yalçın, Mehmet Kazmacı, İlhan Özkartal’ ın araya girmesiyle barış ile sonuçlandı.

 

Yıllar sonra bir araya gelen Özmen ve Bozkurt aileleri için Tutak’daki barış töreninde bulunan Ağrı Baro Başkanı Avukat Mehmet Salih Aydın, Ortadoğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Nihat Aydın, Ağrı Barosu Avukatlarından Tanju Öztürk, Tutak Ak Parti Eski İlçe Başkanı Reşit Çelik, İş Adamı Rıdvan Özmen ve STK’lar ile ilçenin Bahçe ve Celebasi Köyü’nün Kanaat Önderlerinin katılımıyla yemek düzenlendi.

 

Barış töreninde konuşma yapan Eski Belediye Başkanı ve Kanaat Önderi Fırat Öztürk, böylesine güzel bir barışa vesile olmaktan onur duyduğunu ifade ederek, “Temennim odur ki artık şehrimizde ve bölgemizde kavga ve gürültüler husumete, kan davasına dönüşmeden insanlar birbirlerini affederler. Barış ortamının verdiği mutlulukla hepimiz mutlu olduk. Allah bu işe katkı sunan aracılardan ve bu vesileyle de birbirlerini affeden iki aileden de razı olsun” diyerek konuyla alakalı duygularını ifade etti.

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.