DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047878-2,51%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’nın ilk ve tek jiu jitsu sporcusu Taşdemir,  şampiyona hazırlıklarını sürdürüyor

Ağrı’nın ilk ve tek jiu jitsu sporcusu Taşdemir,  şampiyona hazırlıklarını sürdürüyor

ABONE OL
15:59 | 14 Haziran 2023 15:59
Ağrı’nın ilk ve tek jiu jitsu sporcusu Taşdemir,  şampiyona hazırlıklarını sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’nın ilk ve tek Jiu Jitsu sporcusu ‘Rambo’ lakaplı 26 yaşındaki Hüseyin Taşdemir, 18-20 Haziran’da yapılacak Kafes Dövüşü Türkiye Şampiyonası’nda Ağrı ilimizi temsil etmek için hazırlanıyor.

Hafta içi salonda, hafta sonları ise arazide çalışmalarını sürdüren Taşdemir, kayalarla kondisyon çalışması yapıp, traktör lastiği ile gücünü artırıyor. Arazide yaptığı antrenmanların daha faydalı olduğunu belirten Taşdemir, ilk hedefinin Türkiye şampiyonasında altın madalya kazanmak olduğunu, Avrupa’da ve dünya şampiyonalarında da kürsüye çıkmak istediğini söyledi.

Taşlıçay ilçesinde yaşayan ve 10 yaşından beri ağır işlerde çalışan Hüseyin Taşdemir’in yolu, 15 yaşındayken antrenörü Muhlis Aktaş ile kesişti. Bu süreçte halterle tanışan Taşdemir, daha sonra Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü’nü kazandı. Burada hocası Prof. Dr. Ali Tekin’in yönlendirmesiyle müsabakalara katılmaya başladı. Taşdemir, bir süre sonra rakibi yakalama ve yerde mücadeleye odaklanan bir savaş sanatı ve aynı zamanda spor ile kişisel korunma sporu olan ‘Jiu Jitsu’ ile tanıştı.

Bir taraftan okuyup, bir taraftan da hamallık yaparak ve mobilyacıda da çalışmaya devam eden Taşdemir, Jiu Jitsu sporunda kendi kendinin antrenörü oldu. Ocak 2022’de Ankara’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Taşdemir, Jiu Jitsu Federasyonu Ağrı İl Temsilcisi olarak atandı. Ağrı İl Gençlik Spor Müdürlüğü’nün Spor Salonu’nda açtığı özel kurslarla, öğrenci yetiştirmeye başlayan Taşdemir, bugüne kadar düzenlenen müsabakalarda 7 altın madalya kazandı. Bir gün dünya şampiyonu olacağına inandığını söyleyen Taşdemir, 18- 20 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan ‘MMA Kafes Dövüşü Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Taşdemir, hafta içi 5 gün salonda, hafta sonu ise arazide çalışıyor. Hafta sonları güne 10 kilometre koşuyla başlayan Taşdemir, gücünü artırabilmek için dev kayalarla kondisyon çalışması yapıyor. Kayaları yerinden kaldıran Taşdemir, iş makineleri ve traktör lastiklerini de halter gibi kullanıyor. Arazideki idmanlarının kendisine çok iyi geldiğini ve tümünü gücünü artırmak için yaptığını söyleyen Taşdemir, “Sabah erken saatlerde çalıştığım yerde mobilya ve diğer ağır eşyaları kaldırarak güne başlıyorum. Gün içinde vakit buldukça spor salonuna gidiyorum. Hafta sonları özellikle dağ antrenmanları yapıyorum.

Dağda koşu yapıyorum ve kayaları kaldırıyorum. Bana göre dağ antrenmanlarının yerini hiçbir şey tutmuyor. Gerçekten dağ idmanları vücuda çok iyi geliyor. Spor salonları gibi değil. Spor salonlarından çok daha fazla yararlı. Çalışmalarımı kendi imkanlarımla yapıyorum. Aynı zaman da kendi antrenörlüğümü de yapıyorum. İş programıma göre günde 2 ila 6 saat arasında antrenman yapıyorum. Ağır iş makinesi lastikleri ve dağda yüzlerce kiloluk kayalar kaldırıyorum. Bu şekilde form tutmaya çalışıyorum. Vücudumun kaldırdığı kadar çalışıyorum.” dedi.

Bir gün dünya şampiyonu olacağına inandığını ifade eden Taşdemir, “İmkanlarımız olmazsa da inanarak ve disiplinli çalışarak her şeyin üstesinden gelebiliriz. Yapanlardan bir farkımız yok. İnşallah hedefime ulaşacağım. Buradan yetkililere sesleniyorum, spora ilgilisi olan gençlerin elinden tutsunlar. Destek olduğu takdirde çok büyük işler başarabilirler.

10 yaşından itibaren çeşitli işlerde çalıştığım için Jiu-Jitsu’ya yöneldim ve bu spor bana çok basit geliyor. TIR dolusu yem, çimento ve kepek çuvallarını indirip, yükledim. Çok ağır işlerde çalıştım ve halen de ağır bir iş meslek mobilyacıda çalışıyorum. Hedeflerim var. En önemli hedefim bu sporda dünya şampiyonu olmak. Karma dövüş sporlarında Ağrı ve Türkiye’nin ismini tüm dünyaya duyurmak istiyorum.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.