DOLAR 32,3748 -0.34%
EURO 34,7247 -0.27%
ALTIN 2.391,35-1,28
BITCOIN 18670770,31%
Ağrı
17°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Ağrı’nın düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı!

Ağrı’nın düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı!

ABONE OL
16:14 | 15 Nisan 2024 16:14
Ağrı’nın düşman işgalinden kurtuluşu coşkuyla kutlandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla Ağrı Valisi Mustafa Koç ve il protokolünün katılımıyla gerçekleşen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Ağrı’da gerçekleştirilen törenler, Abide Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. Vali Koç ve protokol üyeleri, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. Daha sonra Kültür ve Kongre Merkezi salonunda devam eden programda Vali Mustafa Koç yaptığı konuşmada, “Bugün; medeniyetler geçidi, Nuh’un Kenti Ağrı’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yılını, göğsümüzü kabartan, bizleri gururlandıran bir coşkuyla kutluyoruz. Şanlı tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla bu toprakları bizlere vatan kılan ve bu gurur gününü bize armağan eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.

Ağrı Valisi, 15 Nisan tarihinin aziz milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde azimle, inançla, kararlılıkla yazdığı, vatanımızın birlik ve bütünlüğüne göz dikenlere karşı bağımsızlık bayrağını açarak eşsiz mücadelelerin verildiği istiklal destanının günü olduğunu ifade etti. Konuşmasında Kurtuluş Savaşı’nda yaşanan çetin mücadeleleri ve Ağrı’nın önemini anlatan Vali Koç, aziz şehitlerimizin fedakarlıkları ve milletimizin bağımsızlık uğruna verdiği mücadeleler sayesinde 15 Nisan 1918 tarihinin tüm imkânsızlıklara rağmen büyük bir zaferle neticelendiğini vurguladı.

Vali Koç sözlerini, “Şanlı geçmişi boyunca egemenliğini, bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini her şeyin üstünde tutan, tarihi böylesi eşsiz kahramanlıklarla dolu olan şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, bizim kalbimizde her zaman müstesna bir yere sahip olacaklardır. Milletçe aziz şehitlerimizin bize bıraktıkları bu cennet vatanımızın, bu mukaddes emanetin idrakı içerisinde, sorumluluklarımızın bilincinde olarak aynı şuur ve inançla 15 Nisan ruhunu daima canlı tutmak, şehrimizi ve ülkemizi her alanda daha ileri seviyelere taşımak, gelecek nesillerimize daha gelişmiş ve daha güçlü bir Türkiye bırakmak için tüm gücümüzle çalışmak gayretinde olmalıyız.” ifadeleriyle sürdürdü.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.