DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2057810-0,95%
Ağrı
22°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’nın da dahil olduğu 11 ilde operasyon düzenlendi!

Ağrı’nın da dahil olduğu 11 ilde operasyon düzenlendi!

ABONE OL
13:29 | 06 Ekim 2023 13:29
Ağrı’nın da dahil olduğu 11 ilde operasyon düzenlendi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün PKK’ya yönelik düzenlediği ‘Kahramanlar’ operasyonu kapsamında Ağrı’nın da içinde bulunduğu 11 ilde toplam 75 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı’na 1 Ekim tarihinde gerçekleştirilen bombalı terör saldırısından sonra operasyonlar tüm gücüyle sürüyor.  Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından saldırı sonrası başlatılan gözaltı operasyonları bugün de devam etti. İzmir, Eskişehir, Kilis, Kocaeli, Batman, Hakkari, Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis ve Şırnak’ta yapılan ev baskınlarında 75 kişi gözaltına alındı.

 

MARDİN VE HAKKARİ

Mardin’de yapılan ev baskınlarında Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal gözaltına alındı.

Yüksekova’daki ev baskınlarında ise gözaltına alınan bazı isimler şöyle: Yeşil Sol Parti Milletvekili Öznur Bartın’ın danışmanı Yasin Akdağ, Bahtiyar Bor, Vedat Özeken, Savaş Akdoğan, Uğur Şedal, Barış Özçük, Emin Ertuş, Agit Koca, Serhat Aşkan ve İsa Terzioğlu.

 

İZMİR

İzmir’de yapılan ev baskınlarında HDP İzmir İl Eş başkanları Berna Çelik ve Çınar Altan, HDP Buca İlçe Eş başkanı Nihat Türk ile Azize Çelik, Şenay Ulusan ve Dilan Ulusan gözaltına alındı.

 

KOCAELİ

Kocaeli’nde gözaltına alınan şüpheliler arasında HDP Kocaeli İl Başkanı Aynur Santo, yazar Ayşe Berktay ve 1 Kasım 2015’te yapılan 26. Dönem Milletvekili seçimlerinde HDP tarafından Bursa milletvekili adayı gösterilen Figen Ovat’ın da bulunduğu belirtildi.

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonların ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Emniyet Genel Müdürlüğü TEM daire başkanlığı koordinesinde İl Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerimizce İzmir, Eskişehir, Batman, Hakkâri, Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis, Kilis, Şırnak ve Kocaeli’nde Bölücü Terör Örgütü üyelerine karşı düzenlenen operasyonlarda 75 şüpheli yakalandı

Operasyonları gerçekleştiren kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Yurt içinde, sınır ötesinde peşlerini bırakmayacağız. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek.” sözlerine yer verdi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.