Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci tarafından büyük reklamlarla alımı gerçekleştirilen Sondaj Makinası, günümüzde Ağrı ilimiz ilçeleri ve köylerinde çok gereksinim duyulmasına rağmen kullanılmıyor. Ağrılı mağdur olan vatandaşlarımız ise bu konuda yetkililerden açıklama bekliyorlar.
16.12.2022 tarihinde Ağrı İl Özel idaresi, web sayfasında “kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza daha kaliteli ve daha hızlı hizmet sunmak amacıyla envanterimize sondaj makinası alımı yaptık” sözleriyle paylaşımda bulunularak alımı gerçekleştirilen sondaj makinesi, her geçen gün Ağrı ilimizdeki su sorununu çözmekten git gide uzaklaşıyor.
Günümüz şartlarında mağduriyet yaşayan vatandaşlar sondaj makinasının özel idarenin envanterin de değil, sahada hizmet vermesi gerektiğini belirterek, “Sondaj makinası yaklaşık bir yıla yakındır alındığı halde neden susuz olan köylerin ihtiyacında kullanılmıyor, bu konuda bürokratlar neden halen duyarsız kalmaktadırlar, ilimize atanan Valiler Ağrı’lı bürokratlardan daha fazla bizlere sahip çıkmaktadırlar, bu konu hakkında bir açıklama yapacaklar mı?” açıklamasında bulundular.
Günlerce Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tenekeci’nin reklamını yaparak sosyal medya hesabı üzerinden bir lütfumuz gibi paylaştığı sondaj makinesi Ağrı halkının hakkı olmasın rağmen kullanılmıyor. Ağrılı köylülerimizin ihtiyaç duydukları paralarını makina ekipmanına harcayarak sadece belirli firmaların yararına işler yapan yetkililerin ne zaman Ağrılılar yararına işler yapacağı merak konusu oldu.