DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047878-2,51%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrılı yerel gazeteciler, AK Parti Aday Adayı Mehmet İlidi’yi Ağırladı

Ağrılı yerel gazeteciler, AK Parti Aday Adayı Mehmet İlidi’yi Ağırladı

Ağrılı gazeteciler Nihat Aydın, Nuri Bayram, Taner Söylemez ve Cenap Elem Bekiranlı AK Parti Ağrı Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet İlidi’yi misafir ettiler.

ABONE OL
23:51 | 23 Kasım 2023 23:51
Ağrılı yerel gazeteciler, AK Parti Aday Adayı Mehmet İlidi’yi Ağırladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrılı gazeteciler Nihat Aydın, Nuri Bayram, Taner Söylemez ve Cenap Elem Bekiranlı AK Parti Ağrı Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet İlidi’yi misafir ettiler.

Aslen Ağrı merkezli olan Mehmet İlidi, Bulanık Kaymakamlığı ve Belediye Başkan Vekilliği görevini yürüttüğü dönemde bölge halkı tarafından çalışmaları takdirle karşılanan ve buradaki görevinin ardından 7 Eylül 2023 tarihinde İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Daire Başkan Yardımcılığı görevine getirilen aday İlidi, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Hoş sohbet ortamının ön planda olduğu buluşmada, 14 yıllık meslek hayatının kendisine kattığı birikimleri Ağrılıların hizmetine sunmak için AK Parti’den Ağrı Belediye Başkan Aday Adayı olduğunun altını çizdi. İlidi, mülki idarenin kendi memleketinde hizmet etmek gibi bir şansı olmadığı için Türkiye’nin bir çok bölgesinde Kaymakam olarak görev yaptığını son kaymakamlık görevi sırasında Belediye Başkanlığı görevini de üstlenerek yerel yönetimlerin iş ve işleyişlerine ilişkin tecrübe sahibi olma şansı yakaladığını dile getirdi.

Ak Parti Ağrı Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet İlidi sohbetini devamında, “Çocukluğumu yaşadığım sokaklarda hala okul arkadaşlarımla karşılaştığım, düne dair anılarımı paylaştığım, renkli kişilikleri ile Reco’yu, Ede Emmiyi hafızamda diri tuttuğum şehrimin geleceğini inşa etmek için bugün partimize başvuru yapan bir birinden kıymetli aday adayı arkadaşlarımızla bir yarış içine girdim.

18 mahallenin tamamında hala çalacak kapısı olan bir kardeşiniz olarak gösterilen teveccühten ziyadesi ile mutlu oldum. Hala ailemin tamamının yaşadığı baba ocağım Ağrı da babamın komşuluk ilişkilerini sürdürebiliyor olmanın hazzını yaşıyorum. Bu coğrafyanın kaderini iliklerine kadar yaşayan bir aday profili olarak Belediye Başkanı olarak hizmet etmek için bugün burada bir gayretin içindeyim.” dedi.

Aynı zamanda İlidi, aday olması ve halkımızın teveccüh göstererek mesaisini kendilerine hizmet etmek için harcama fırsatı vermeleri durumunda 2 dönem sonunda gelecek yüzyılın Ağrı’sının imarını hazırlayacak ve çağın gereklerine uygun insanca yaşanabilir Ağrı’nın inşasını tamamlayacağını da sözlerine ekledi.

 

Mehmet İlidi Kimdir?

 

Kaymakam Mehmet İlidi Ağrı’da doğdu. Naci Gökçe Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümünden mezun oldu. Bitlis Kaymakam adayı olarak Kaymakamlık mesleğine intisap etti. Merkez stajının ardından Mülkiye Teftiş stajını Nevşehir’de tamamladı.

Şanlıurfa’nın Birecik ve Bolu’nun Gerede ilçelerinde Refik Kaymakam olarak görev yaptı. Ardından Balıkesir’in Kepsut İlçesinde Kaymakam Vekili olarak çalıştı. Bakanlık tarafından İngiltere’ye gönderildi. T.C. Londra Büyükelçiliğinde Dışişleri stajını tamamladı. Portsmouth Üniversitesi’nde Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyal, Tarihi ve Edebi Araştırmalar Okulunda Kamu Yönetimi Bölümünde İnsan Hakları üzerine yazdığı tezle Yüksek Lisans derecesi aldı.

Türkiye’ye döndükten sonra Kırklareli’nin Kofçaz İlçesinde Kaymakam Vekili 2015-2017 yılları arasında Çankırı Orta Kaymakamı olarak görev yaptı. 2017 – 2019 yılları arasında Konya- Tuzlukçu Kaymakamı olarak görev yaptı. Kaymakam Mehmet İlidi evlidir. Cumhurbaşkanlığının 08/08/2019 tarih ve 2019/268 sayılı kararnamesi ile Bulanık Kaymakamlığına atandı, daha sonra Bulanık kaymakamlığından İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Daire Başkan yardımcılığı görevinde bulundu, Ağrı’nın başarılı bürokratı İlidi son atama olarak da İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanlığına atanmıştır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.