DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20639060,75%
Ağrı
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrılı Okul Müdürü Aslankılıç, öğrencileri için çalışıyor!

Ağrılı Okul Müdürü Aslankılıç, öğrencileri için çalışıyor!

ABONE OL
15:45 | 26 Ağustos 2023 15:45
Ağrılı Okul Müdürü Aslankılıç, öğrencileri için çalışıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Merkez Fırat Mahallesinde bulunan Şehit Er Vefa Çelik İlk ve Ortaokulu Müdürü Sedat Aslankılıç, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala iş elbiselerini giyerek, okulun bakım ve onarımını yaptı.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda başlatılan bakım ve onarım çalışmalarının sürdüğü Ağrı’da, Merkez Fırat Mahallesinde bulunan Şehit Er Vefa Çelik İlk ve Ortaokulunun Fedakar Müdürü Sedat Aslankılıç da iş elbiselerini giyerek, hazırlıklarına başladı.

İlk olarak 26 derslik ve 449 öğrencisi bulunan okulun eksikliklerini belirleyen Aslankılıç, Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları ile tedarik ettiği malzemelerle, okulun boya badana işlerini yapmanın yanı sıra kapı, masa ve sıralarını onardı.

Müdür Yardımcısı Yaşar Bayram ve okul personeli Alper Okta ile birlikte bahçe, sınıf ve koridorları temizleyen Aslankılıç, okulu yeni eğitim ve öğretim yılına hazır hale getirdi. Okulda yapılan çalışmaları yerinde görmek için okula gelen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Fedakar Müdür Aslankılıç’a çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Yeni eğitim-öğretim yılının 11 Eylül 2023 tarihinde başlayacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek yaptığı açıklamada, kentte 157 bin öğrencinin rahat ve huzurlu okul ortamlarında ders başı yapmaları için gerekli bütün çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Okulların açılmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Okul Müdürü Sedat Aslankılıç’ın örnek bir çalışmaya imza attığını belirten Kökrek, “11 Eylül 2023 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığımızın çalışma takvimi doğrultusunda okullarımız açılacaktır. Bizlerde milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu doğrultuda okullarımızın açılışına yönelik hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Öğrencilerimizi okullar çiçek gibi bekliyor olacak inşallah. Yaz dönemi boyunca 300’e yakın okulumuzun küçük onarımını tamamladık. 95 tane okulumuzun doğalgaz dönüşümünü bitirdik. 50’ye yakın okulumuzun dönüşüm işleri de tamamlanmak üzere.

Bu gün bu okulumuza gelme sebebimiz Okul Müdürümüz Sedat Aslankılıç. Müdürümüz, kendi isteği doğrultusunda nezaket göstererek, okulunu güzelleştirmek adına personelleri ile beraber okulun boya-badana, tamir ve tadilat işlerini bizzat kendisi yapmakta. Bu nedenle okul müdürümüze ayrıca çok teşekkür ederim. Çok güzel ve örnek bir çalışma yapıyor. Tabi bu tür çalışmalar diğer okullarımızda da var. Onlara da yine teşekkür ediyoruz.

Buradan yeni eğitim öğretim yılı öncesi öğrencilerimize de şunları söylemek istiyorum. İlimizde 993 tane okulumuz mevcut. Okullarımızın bütün ihtiyaçları bakanlığımız ve valiliğimiz tarafından giderildi ve gideriliyor. Çok rahat ve huzurlu bir şekilde okullarımız öğrencilerini bekliyor. Öğrencilerimiz okullarına geldiklerinde masaların üzerinde bakanlığımızın gönderdiği kitapları hazır bir şekilde bulacaklar. Şimdiden yeni eğitim ve öğretim yılının öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum.” dedi.

Ağrı’da yaklaşık 19 yıldır öğretmenlik yaptığını kaydeden Müdür Sedat Aslankılıç da, meslek hayatının tamamını Ağrı’da geçirdiğini ifade etti.

İyi bir eğitim-öğretim için fiziksel şartlarında iyi olması gerektiğini dile getiren Aslankılıç, meslek hayatı boyunca her yaz tatilinde çalıştığı bütün okullarda gönüllü bir şekilde bakım ve onarım yaptığını söyleyerek, “19 yıldır öğretmenim. Bu sürenin 2 yılı sınıfta geri kalan 17 yılı ise idarecilikte geçti. Eğitim ve öğretim bizler için çok önemli. Eğitim-öğretimin iyi olabilmesi için fiziksel donanımın da iyi olması da gerekiyor. Çünkü insanlara verilen değerin bir göstergesi oluyor.

Merkezimize öğrenciyi aldığımız için inşallah akademik başarılarımız, genel olarak da sosyal ve toplumsal anlamda öğrencilerimizin başarı durumunun çok iyi olacağı kanaatindeyiz. Süreç içerisinde eğitim ve öğretimin gördüğümüz eksikliklerini tamamlamaya çalıştık. Biz bütün coşku ve heyecanımızla öğrencilerimizi kucaklamayı arzuluyor ve bekliyoruz. Ben bu güne kadar hep Ağrı’da çalıştım. Her zaman milli eğitim müdürlüğümüzün destek eğitim şubelerinden gerekli desteği alıyoruz.

Bizlerin istediği bütün materyalleri karşılıyorlar. Bizlerde teknik olarak yapmamız gereken ne varsa yapıyoruz. Böylece öğrencilerimize güzel bir hizmet sunmaya çalışıyoruz.

Bizler gerçekten öğrencilerimiz canı gönülden seviyoruz. Gerçekten aile olarak görüyoruz. Çünkü sürecin birçok zamanını bizler onlarla geçiriyoruz. Sonuna kadar onların emrinde ve hizmetindeyiz. Sadece öğrenci ve velilerimizden bunu istiyoruz. Toplumumuzun ahlaki olarak yüksek bir mertebeye çıkabilmesi için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirsin. Bu konuda ben veli ve öğrencilerime güveniyorum. Onları çok özledik. Dört gözle okullarına gelmelerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.