DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047576-2,29%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrılı Jiu Jitsu sporcusu Türkiye 2’incisi oldu

Ağrılı Jiu Jitsu sporcusu Türkiye 2’incisi oldu

ABONE OL
17:25 | 26 Ağustos 2023 17:25
Ağrılı Jiu Jitsu sporcusu Türkiye 2’incisi oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’nın ilk ve tek Jiu Jitsu sporcusu ‘Rambo’ lakaplı Hüseyin Taşdemir, Türkiye 1. Ferdi Türkiye Ju Jitsu Şampiyonasında 2’nci olarak Milli Takıma seçildi.

23-27 Ağustos tarihleri arasında Mardin’de düzenlenen ve 81 ilden sporcunun katılımı ile gerçekleşen şampiyonada finale yükselen “Ağrılı Rambo” lakaplı Hüseyin Taşdemir, finalde Gaziantepli rakibi Sezer Ateş’e mağlup olarak 2’inci oldu.

Elde ettiği başarı ile Milli Takıma seçilen ve Türkiye’yi uluslararası şampiyonalarda temsil etme hakkı kazanan Taşdemir, emeklerinin karşılığını aldığını ve Milli Formayı sırtına geçirdiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Şampiyonaya günde 10 kilometre koşarak, arazide kayalarla güreşip, traktör lastiği kaldırdığını ifade eden Taşdemir, elde ettiği başarıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ağrı’da şu an tek Ju Jitsu sporcusu benim. Ben bir gün dünya şampiyonu olacağıma inanıyorum. Gerçekten bizler inanırsak her şeyi yapabiliriz. İmkanlarımız olmazsa da yaparız. Yapanlardan bir farkımız yok. İnşallah hedefime ulaşacağım.

Bu şampiyonada finalde talihsiz bir sakatlık yaşadığım için 2’inci oldum. Finaldeki rakibimi de kutluyorum. Güzel bir organizasyon oldu. Bizlere bu ortamı ve fırsatı sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Günün sonunda hayalim olan milli formayı sırtıma geçirdiğim için çok mutluyum. Bundan sonraki en büyük hedefim yurt dışında uluslararası müsabakalarda ülkeme altın madalya kazandırmak. Bunun için çok çalışmaya devam edeceğim.

Buradan yetkililerimizden istediğim gençlerimizin ellerinden tutsunlar. Destek olduğu takdirde de çok daha büyük işler başarırız. Ağır işleri yaptığım için bu spor bana çok basit geliyor. TIR dolusu yem, çimento ve kepek çuvallarını indirip, yükledim. Çok ağır işlerde çalıştım ve halen de ağır bir işte mobilyacıda çalışıyorum.

Hedeflerim var. En önemli hedefim bu sporda dünya şampiyonu olmaktır. Karma dövüş sporlarında Ağrı ve Türkiye’nin ismini tüm dünyaya duyurmak istiyorum. Özellikle bizim gibi gençlerin umutlarının nasıl olduğunu göstermek istiyorum. İnşallah hedeflerime tek tek ulaşacağım.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.