DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20768531,32%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrılı çocuklar Gazze için el ele!

Ağrılı çocuklar Gazze için el ele!

Ağrı'daki yüzlerce çocuk, İsrail’in Gazze'deki çocuklara karşı gösterdikleri katliamları düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

ABONE OL
20:03 | 10 Aralık 2023 20:03
Ağrılı çocuklar Gazze için el ele!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’daki yüzlerce çocuk, İsrail’in Gazze’deki çocuklara karşı gösterdikleri katliamları düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

Ağrı Kudüs Platformu öncülüğünde bir araya gelen binlerce çocuk, siyonist işgal rejiminin Gazze’deki bebek ve çocuk katliamlarını düzenledikleri kitlesel yürüyüşle protesto etti. Etkinlikte, bazı çocuklar Gazze’de katledilen çocukları anımsatan bir görüntü oluştururken bazı çocuklar da Gazze’de yaşanan siyonist zulme sessiz kalan halkları Müslüman olan İslam ülkelerinin sözde yöneticilerin içinde bulunduğu hali gözler önüne serdi.

Ağrılı Çocuklar Gazze İçin Yürüyor” temasıyla yapılan yürüyüş Ağrı Meydan Camii önünde başladı. Filistin ile Tevhid bayrakları taşıyan ve yürüyüş esnafında sık sık tekbir getiren çocuklar; “Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika”, “Katil israil Filistin’den defol”, “HAMAS’a selam direnişe devam”, “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları attı.

Siyonistleri lanetleyen sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi’ne kadar sürdü. Protesto gösterisi burada Mustafa Çelik’in okuduğu şiir ile devam etti. Burada düzenlenen basın açıklamasında dualar edildi. Çocuklar adına basın açıklamasını İzzettin El Kassam Tugayları komutanlarından Ebu Ubeyde’yi temsilen giyinen Said Hasan Güler okudu. Güler, Gazze’de çocuklara yapılan zulme sessiz kalmayacaklarını, Selahaddin-i Eyyubi’nin torunları olarak Gazzeli çocukların özgürlüğü için çalışacaklarını söyledi.

Said Hasan Güler okuduğu açıklamada, “On yıllardır Filistin’de büyük zulümler işleyen işgalci İsrail, 7 Ekim sonrasındaki süreçte ise saldırılarını daha da artırdı. Gazze’de tam anlamıyla bir soykırım yapan işgalciler, son 2 aylık süreçte, 13 bine yakını kadın ve çocuk olmak üzere, 17 binden fazla Filistinliyi şehit etti. İşgalciler, Gazze’de insan haklarını ve savaş hukukunu hiçe sayarak çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ayırt etmeksizin saldırılarını sürdürüyor. Hiçbir sınır gözetilmeksizin yapılan israil saldırıları sebebiyle şu an Gazze’de hiçbir yer güvenli değil. Camiler, hastaneler, okullar ve sivil yerleşim yerleri siyonistlerin hedefinde. Beyaz bayrak açan siviller dahi üzerlerine ateş açılarak katlediliyor. İşgalciler, kullanılması uluslararası sözleşmelerce yasaklanmış bombaları Gazze’ye yağdırıyor.

Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından alınan tüm uluslararası kararlara rağmen işgalci İsrail hukuku tanımıyor, saldırmaya ve işgale devam ediyor. Ne yazık ki, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu zulmü durduracak somut adımlar atılmıyor. Halkları işgalci İsrail’in zulümlerini yüzbinlerce kişinin katıldığı eylemlerle protesto ederken, ABD ve Batı dünyası yaşanan zulümleri görmezden gelerek hâlâ işgalcilere verdiği desteği sürdürüyor. Ve ne hazindir ki; askeri, ekonomik ve siyasi anlamda büyük güçlere sahip olan İslâm ülkeleri de üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmiyorlar. Yalnızca vatanlarını işgale teslim etmedikleri için ağır bedeller ödeyen, yakınlarını kaybeden, evlerini kaybeden ve hatta her an kendi hayatlarını kaybetme tehlikesi bulunan Filistinliler, haklı davalarından asla vazgeçmiyorlar. Filistinli kardeşlerimiz, verdikleri mücadele ile insanlığın onurunu korumaya devam ediyorlar. İşgalci İsrail’in saldırıları bir kere daha gösterdi ki, Siyonizm yalnızca Filistin için değil, başta Orta Doğu olmak üzere tüm dünya için büyük bir tehdittir.” dedi.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.