DOLAR 32,5725 0.3%
EURO 34,9071 0.38%
ALTIN 2.442,630,17
BITCOIN 2058962-0,30%
Ağrı
23°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’daki susuz vatandaşlar isyanda!

Ağrı’daki susuz vatandaşlar isyanda!

ABONE OL
16:02 | 26 Ağustos 2023 16:02
Ağrı’daki susuz vatandaşlar isyanda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreterinin milyon para verip aldığı sondaj makinası çalıştırılmadığı için su sıkıntısı yaşayan Ağrı ilimiz Doğubayazıt ve Taşlıçay ilçelerine bağlı birçok köyde yaşanan sorun gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.

Son günlerde kuraklığında etkisi ile su kaynakları iyice azalan köylüler, hayvan sulamasında ve temizlikte kullandıkları sudan ziyade içme suyu bulamadıklarını dile getirmeye başladı. Yaşanan su krizinin bir an önce çözülmesini isteyen köylüler, yetkililerden çözüm bekliyor.

Doğubayazıt ilçesine bağlı Dalbahçe Köyü Muhtarı Meryem Önkür, Yalınsaz Köyü Muhtarı Mehmet Karaman, Seslitaş köyü Muhtarı Abdulbaki Günek ile Subeşiği Köyü Muhtarı Fevzi Seferoğlu köylerinin su ihtiyacını karşılayan ve tek kaynak olan, hem kuraklık hem de bilinçsiz kullanım nedeni ile yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Balık Gölü’ne giderek, yetkililerden destek istedi.

Muhtarlar ve köylüler adına açıklama yapan Dalbahçe Köyü Muhtarı Meryem Önkür, “Köylerimizde su olmadığı için muhtarlarımızla birlikte Balık Gölü’ne gelip kaynağı kontrol ettik. Gölde su seviyesi baya düştüğü için boru yukarıda kalmış. Bu yüzden köylerimize su gelmiyor. Bu yüzden susuz kalıyoruz. Köylerimiz sususuz. Vatandaşlarımız mağdur durumda.

Yetkililer sesimizi duyun lütfen. Bir an önce bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Burada Yalınsaz, Dalbahçe, Seslitaş ve Subeşiği köyleri muhtarları olarak buradan yetkililere sesleniyoruz. Yetkililerin derhal buna bir çözüm bulması lazım. Gerçekten yaşanılacak halde değil köylerimiz. Susuzluktan perperişan olmuşuz. Sesimizi duyun.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Taşlıçay ilçesine bağlı Aşağı Dumanlı köyü ile Tutak ve Hamur ilçelerine bağlı bazı köylerinde de su sorunu yaşandığı bilgisi edinilirken, vatandaşların at, eşek ve katırlarla yerleşim alanlarından uzak kaynaklardan evlerine su taşımak zorunda kaldığı görüldü.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.