DOLAR 32,3475 -0.05%
EURO 34,9428 0.41%
ALTIN 2.396,300,00
BITCOIN 19754274,14%
Ağrı
15°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Ağrı’daki ‘Katı Atık Dönüşüm ve Enerji Üretim Tesisi’ kapatıldı!

Ağrı’daki ‘Katı Atık Dönüşüm ve Enerji Üretim Tesisi’ kapatıldı!

ABONE OL
14:34 | 27 Temmuz 2023 14:34
Ağrı’daki ‘Katı Atık Dönüşüm ve Enerji Üretim Tesisi’ kapatıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı ilimiz Aşağı Küpkıran Mevkii’nde çöpten elektrik üretmek amacıyla şehir çöplüğünde kurulan Katı Atık Dönüşüm ve Enerji Üretim Tesisi, işlevini yitirmesi ve çevre kirliliğine sebep olması sebebiyle Ağrı Belediyesi tarafından kapatıldı.

Aşağı Küpkıran Mevkii Katı Atık Depolama Alanında hayata geçirilerek, 10 bin 400 hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yaklaşık 15 milyon Türk Lirası yatırımla kurulan ancak sonrasında hayal kırıklığına dönüşen tesisin kapatılmasına ilişkin Ağrı Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “İlimiz 100. yıl mahallesi 2110 sokak Katı Atık Depolama Merkezi enerji üretim santralinde bulunan çöp alanı kurumumuzla sözleşme yapmış olan ilgili firmaya son dört ayda gerek vatandaşlardan gerek mahalle muhtarlarından gelen şikâyetler doğrultusunda atıkların usulüne uygun olarak ayrıştırılmadığı, bertaraf edilmediği, alana yayılan kötü kokunun vatandaşları rahatsız ettiği, sivrisinek karasinek mücadelesini zorlaştırdığı, halk sağlığı ve çevre sağlığı hiçe sayıldığı gerek yazılı gerek sözlü tebliğ edilmesine rağmen ilgili firma konu ile ilgili üstüne düşen görev ve vaziyetlerini yerine getirmemiştir.

Başkanımız Metin Karadoğan’ın talimatları ile alanın temizliği, firmaya ait olmasına rağmen Belediye, Özel İdare ve DSİ kurumlarının tüm imkânları seferber edilmiş fakat firmanın bu konudaki çabaları buna rağmen yetersiz kalmıştır. Ayrıca Başkanımız Metin Karadoğan bu sorunun bir an evvel çözülmesi adına göreve başladığı günden itibaren yoğun çaba sarf etmektedir.

Belediyemiz firma ile yapılan sözleşmeye istinaden yetkisi dahilinde sözleşmeyi fesih konusunda firmayı bilgilendirmiş olup gerekli tüm talimatları tutanaklar doğrultusunda yetkili firmaya iletmiştir.

Ayrıca mevcut alan ömrünü doldurduğu ve şehir merkezine yakınlığı doğrultusunda belediyemiz Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile koordineli yeni çöp alanı belirleme çalışmalarını ivedi başlatmıştır.” ifadeleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.