DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047722-2,23%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’daki gazeteciler unutuldu!

Ağrı’daki gazeteciler unutuldu!

ABONE OL
21:06 | 21 Ekim 2023 21:06
Ağrı’daki gazeteciler unutuldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenen gazeteciler 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde Ağrı’da unutuldular.

Ağrı ilimizin 7 ilçesinde de aktif bir şekilde mesleğini yürütüp Ağrılı vatandaşlarımızın haber alma özgürlüğünü sağlayan gazeteciler tabiri caizse bugün kimsesiz gibi ortada bırakıldılar. İhtiyaç duydukları zaman siyasilerin, bürokratların, mülki amirlerin ve sivil toplum kuruluşlarının toplumsal farkındalık oluşturmak, ifade ve fikirlerini kamusal alanda yayabilmek açısından büyük bir sorumluluk yükledikleri gazeteciler, bugün onlar tarafından hatırlanmadı.

Siyasiler seçimden seçime, bürokratlar destek istediklerinde, mülki amirler ihtiyaç duydukları zaman gazetecilere haberlerini ve kendi reklamlarını yaptırıyorlar. İstediklerini elde ettikleri zaman da tekrar basın emekçilerini hatırlamıyorlar. Devletimizin 81 ile sağladığı geniş bütçelere rağmen 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde Ağrı’daki gazeteciler, basın emekçileri hatırlanmadı ve üstüne üstlük hiçbir etkinlik düzenlenmedi.

Bakıldığı zaman basın ve medya sektörünün yasama, yürütme ve yargıdan sonra 4’üncü güç olarak görüldüğü dünyada ve ülkemizde gazetecilerin bu şekilde değersizleştirilmesi kabul görülemez. Dünya Gazeteciler Günü’nde şehrimizde bir kutlama ve etkinliğin çok görüldüğü biz gazetecilere sadece çıkarları doğrultusunda hareket edenlerin kafalarını ellerinin arasına alıp düşünmeleri gerekmektedir. Bugün bizlere sergilenen bu davranış ve takınılan bu tavrı kabul edebilmek oldukça güç. Bizler en kısa zamanda hakkımız olan tutum ve davranışları, hakettiğimiz değeri görmeyi umuyoruz.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.