DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2058260-0,84%
Ağrı
22°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’daki ev fiyatları artıyor!

Ağrı’daki ev fiyatları artıyor!

ABONE OL
16:09 | 14 Temmuz 2023 16:09
Ağrı’daki ev fiyatları artıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde ülke genelinde ve ilimizde artış gösteren ev kira fiyatları, vatandaşların belini bükmeye başladı. Özellikle günden güne nüfus oranında düşüş yaşadığımız hem yurtdışına hem de yurt içine göç verdiğimiz Ağrı’daki konut fiyatları 8 bin 500 TL’yi geçti.

Ağrı’da özellikle son iki yılda artış gösteren kira fiyatları gündeme gelmeye devam ediyor. Ağrı merkez bulunan ev kiralarının, özellikle asgari ücretli ve emekli maaşlarıyla karşılanamayacak seviyelere ulaşması, yaşanan konut krizini günden güne derinleştiriyor. İşsizliğin her geçen gün arttığı, gençlerinin iş bulma umudu ile batı illerin yanı sıra Avrupa ülkelerine göç ettiği Ağrı’daki kira fiyatları da kontrolden çıktı.

İlgili kurumlar tarafından denetimlerin olmaması kira fiyatlarını uçuşa geçirirken, Ağrı merkezde de bütçeye uygun kiralık ev bulmak giderek zorlaşıyor. Ağrı’da Sahibinden com’dan alınan verilere göre 3+1 eşyalı kiralık daire kira bedeline 11 bin 500 TL istenilirken, 3+1 boş daire kiraları 8 bin 500 TL’den başlıyor.  2+1 dairelerin kiraları ise 6 bin TL’ye çıktı. Geçtiğimiz yıllarda TOKİ’deki kira fiyatları Bin 500- 2 bin TL iken, bu sene ise fiyatlar 6-7 bin TL’ye kadar yükseldi.

Ağrı’da birkaç yıl önce bin 500 TL civarında olan kira fiyatları 8 bin 500 TL’ye kadar yükseldi. Bir zamanlar kimsenin uğramadığı ve satın almak istemediği TOKİ’lerde kira fiyatları ise bu sene cep yakıyor. Kira fiyatlarının önlenemez yükselişine son vermek için atılan adımlar yetersiz kalırken, sorunda derinleşiyor.

Tarım ve hayvancılığın geçmiş yıllara nazaran daha az yapıldığı Ağrı’da merkez köylerden şehir merkezine yönelik göç ile zaten son iki yıldır artan kira fiyatlarında yeniden bir zirve yaşanıyor. Yetkisiz emlakçılar internet siteleri üzerinden piyasayı domine etmeye çalışıyor. Buna fırsatçı ev sahipleri de eklenince Türkiye’nin tüm şehirlerinde olduğu gibi Ağrı’da da kiralık konut fiyatları uçuşa geçti. Vatandaşlar, Ağrı’da kiralık ev bulmakta zorluk yaşarken, serbest piyasadaki fiyatlarda durdurulamıyor. Aynı binada bulunan ve aynı yapıya sahip kiralık dairler de bile fiyatlar değişiklik gösterirken, yeterlilik belgesine sahip olmayan emlakçıların komisyonları da işleri daha zora sokuyor.

Yaşanan yoğun talep nedeniyle konut fiyatları ve kiralamalarda yaşanan astronomik artış ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getiriyor. Ev sahipleri evlerini daha yüksek değerlerden kiralamak için eski kiracılarını çıkarmaya çalışıyor. Kiracılar da bütçelerine uygun kiralık daire bulmakta zorlanıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.