DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2041966-1,18%
Ağrı
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’daki Eğitim Çalıştayı Tamamlandı!

Ağrı’daki Eğitim Çalıştayı Tamamlandı!

Ağrı Valiliği himayelerinde Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Zirvesinde Eğitim Çalıştayı Ağrı”nın ikinci bölümü olan çalıştay paneli, Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ABONE OL
13:37 | 04 Ocak 2024 13:37
Ağrı’daki Eğitim Çalıştayı Tamamlandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valiliği himayelerinde Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Zirvesinde Eğitim Çalıştayı Ağrı”nın ikinci bölümü olan çalıştay paneli, Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Panele, Vali Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, Belediye Başkan Vekili Cengiz Kılıç, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, vali yardımcıları, kaymakamlar, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, il protokolü, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelde, Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi’nden öğretmen Burak Karaca moderatörlüğünde, İbrahim Çeçen Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Teyfur, Prof. Dr. Murat Gökalp ve Dr. Öğretim Üyesi Abdulkadir Kurt sunum yaptı.

Sunumlarda, çalıştayın birinci bölümünde ele alınan 12 temanın genel değerlendirmesi yapıldı. Ağrı’da eğitimin mevcut durumu, güçlü ve zayıf yönleri ile kısa, orta ve uzun vadede yapılması gerekenler akademik açıdan tartışıldı. Panelin sonunda, çalıştaya katılanlara sertifika ve teşekkür belgesi verildi.

Vali Mustafa Koç, panelin ardından yaptığı konuşmada, “Eğitim her şeyin başı ve temelidir. Kentin eğitimdeki fiziki şartları ve eğitim kadrosu geçmişe göre daha iyi durumdadır. Eğitimi düşünmek, eğitimle ilgili çalıştaylar yapmak, faaliyetlerde bulunmak çok önemlidir. Eğitim ile ilgili yapılan çalışmalar, her zaman verimli sonuçlar doğurur. Çalıştayımızda görüşülen konular bir rapor haline dönüştürülecek ve yapılan çalışmalar burada bitmeyecek. Maksadın hasıl olduğunu değerlendiriyorum.

Bu çalıştayı yaparken bizim amacımız, öncelikle mevcut durumu görmek ve sonrasında sorunlarımız varsa bunları tespit etmekti. Şimdi de bunları iyileştirmek için tıpkı doktorun bir hastayı tedavi ettiği gibi kendimize yol ve yöntem belirleyeceğiz. Bütün kurumlarla iş birliği içerisinde yapılacak bu ve benzeri çalışmalar; geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa edip devletimizi ve milletimizi yüceltecek, yeni nesiller yetiştirirken bizleri daha güçlü yapacaktır.” dedi.

Çalıştay ile ilgili hazırlanacak raporun kısa sürede İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturularak okul ve kurumlarla paylaşılacağı bildirildi. Öte yandan, Vali Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, Rektör Karabulut, İl Milli Eğitim Müdürü Kökrek ve il protokolü ile birlikte; Eğitim Bir Sen Ağrı Şubesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği “Yüreğimdesin Kudüs” temalı resim yarışmasında dereceye giren resimlerin sergilendiği serginin açılışını yaptı. Sergiyi gezen Koç ve beraberindekiler, resimler hakkında bilgi aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.