DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20665340,96%
Ağrı
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’daki döner ustaları sıcaktan dert yandı

Ağrı’daki döner ustaları sıcaktan dert yandı

ABONE OL
22:24 | 28 Temmuz 2023 22:24
Ağrı’daki döner ustaları sıcaktan dert yandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mevsim normallerinin üstünde yaşanan yaz sıcakları nedeni ile ekmek parası için sıcak yaz günlerinde ocak başında çalışan döner ustaları sıcaklıktan dert yandı.

Bunaltıcı sıcaklıklarda ateş başında çalışan dönerciler zor anlar yaşıyor. Ağrı’da hava sıcaklığı 37 dereceye yaklaşırken, yüksek ısının yanı başında çalışan ustalar sıcaklıktan daha fazla etkilendiklerini söylüyor. Hem hava sıcaklığından hem de çalıştıkları alanın ısısıyla mücadele eden ustalar, ekmek parası kazanabilmek için bu duruma alışmak zorunda olduklarını söylüyor.

Kış mevsiminde ocak başında çalışmanın avantajını yaşadıklarını belirten et döner ustası Ercan Demirkal, “Türkiye geneli sıcaklar artmış ayrıca bizim ocak sıcaklığımız var. 3 döner ocağımız ve tandırımızın önünde çok zorlanıyoruz, mecburen dayanmak zorundayız ekmek parası. 36-37 derece hava sıcaklığı ocağın sıcaklığı da eklenince 42 dereceye çıkabiliyor sıcaklık. Haliyle zorlanıyoruz yapacak bir şey yok. Kış mevsiminde avantajını yaşıyoruz bu sıcağın ama yaz mevsiminde acısını çekiyoruz mecbur. Ortalama 8-9 saat ateşin önünde böyle duruyoruz. Arkadaşlarla değişmeli yapıyoruz. Vardiyeli çalışıyoruz.” dedi.

Tavuk döner ve tantuni ustası Enis Paçul ise sıcaklığın kendisini çok fazla rahatsız ettiğini belirterek, “Gerçekten çok sıcak bizim için, bir eti nasıl mangala atarsın bizde aynı o şekil bir hal almışız, haliyle zorlanıyoruz. Dışarıdaki sıcaklığa ocağın sıcaklığı eklendiğinde 60 dereceye yaklaşıyor hissettiğimiz sıcaklık. Ekmek davasıdır sonuçta katlanıyoruz. Kış mevsimindeki soğuk bizi etkilemez ama yaz mevsiminde de biz pişiyoruz.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.