DOLAR 32,4388 -0.16%
EURO 34,8344 -0.41%
ALTIN 2.445,760,41
BITCOIN 20909660,69%
Ağrı
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da, tehlike hızla zirveye doğru gidiyor!

Ağrı’da, tehlike hızla zirveye doğru gidiyor!

ABONE OL
12:51 | 03 Eylül 2020 12:51
Ağrı’da, tehlike hızla zirveye doğru gidiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizin belirli şehirlerinde henüz (Koronavirüs) salgının birinci dalgası bitmiş değil. Bu şehirlerden bir tanesi de maalesef Ağrı’dır. Hastalığın önlenmesi için Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığımızın koymuş olduğu kıstaslar. İlk gün ki ehemmiyetini halen korumaktadır.

Bu kapsamda sosyal mesafenin korunması, maske kullanımı hayati bir öneme sahiptir. Ayrıca hasta ziyaretleri, taziyeler, hastalığın yayılmasında oldukça önemli bir rol üstlenmektedir. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de düğünlerin yapılması ayrıca hastalığın yayılmasına neden olan etmenlerin başında gelmektedir. Şehrimizde hasta sayısının çok yüksek olmasının bir diğer sebebi ise bayram sürecinde yapılan ziyaretlerdir.

Salgının önüne geçmek için azami ölçüde sosyal mesafeye dikkat edilerek maske takılmalıdır. Ayrıca kendi sağlımız ve sevdiklerimizin sağlığı için hasta ziyaretlerini mümkün mertebe öteleyebilir ve taziyeleri ise telefonla bildirilebilir. Ve düğünlere ise bilim kurulu ve İçişleri Bakanlığının almış olduğu tedbirler kapsamında katılabilinir. Halkımızın bu hususta riayet etmesi oldukça önemlidir.

Şehrimizin herhangi bir sokağında veya herhangi bir mıntıkasında gezdiğimizde hemşerilerimizin maskelerin belirtilen ölçütlere göre takılmadığı veya kullanılmadığı, sosyal mesafeye uymadıkları hemen göze çarpan hususların başında gelmektedir. Maske kullanımında temel ölçüt ağız ve burnun kapatılmasıdır. Ancak ne yazık ki maske kullanımı gerek havaların sıcaklığı gerekse de fizyolojik olarak insan bünyesinin buna alışmadığı maskelerin kollarla ve çene altlarına takılmasından anlaşılmaktadır. Lütfen gerektiği gibi maskeleri takalım.

Sağlık Bakanlığımız son günlerde yapmış olduğu açıklama ile Türkiye genelinde salgının kontrol altına alındığını. Fakat Ağrı, Ankara, Konya, Kayseri, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Van ve Erzurum da ise salgın nedeniyle artışların olduğunu belirtmiştir. Hastalığa yakalanan kişi sayısının artmasıyla beraber yeni tedbirlerin alınacağı aşikardır. İlimizde bu kapsamda Kamuya esnek çalışma modeli getirilmiştir. Esnek çalışma ile toplu taşımada kalabalığın ve riskin azaltılacağı düşünülmektedir. Ve yeni kısıtlamaların birkaç gün içinde ilan edileceğini ise düşünmekteyim. Bu kapsamda şehrimiz bünyesinde sadece Pandemi için bir hastanenin kurulması elzem sayılmıştır.

Son olarak Basın Birliği Genel Sekreteri Yılmaz Daş Bey’in sürekli belirttiği gibi Ağrı Yaşam Hastanesinin, Pandemi Hastanesi olarak düzenlenmesi ve hizmete açılması son derece önemlidir. Sağlıcakla kalın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.