DOLAR 32,5630 0.29%
EURO 34,9762 0.43%
ALTIN 2.443,710,22
BITCOIN 2052256-0,61%
Ağrı
23°

AÇIK

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da sağlık işçileri isyan etti!

Ağrı’da sağlık işçileri isyan etti!

ABONE OL
16:57 | 21 Temmuz 2023 16:57
Ağrı’da sağlık işçileri isyan etti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öz Sağlık-İş Sendikası Ağrı Şubesi, sağlık işçilerinin geriye dönük alamadıkları ödemelerin ödenmesi için Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı.

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, 2023 Ocak ayından geçerli geriye dönük alacaklarının ödenmesi kararının üzerinden 46 gün geçtiğine dikkat çektiler. Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını okuyan Öz Sağlık-İş Sendikası Ağrı Şubesi Başkanı Hakan Yıldırım, sendika olarak ilk günden beri defalarca masaya oturduklarını, geriye dönük alacaklarının bekletilmemesini istediklerini ifade ederek, “Sizlerin de yakından bildiği üzere Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sağlık işçilerinin yetkili sendikası Öz Sağlık-İş olarak 190 bin işçimiz, işveren sendikası TÜHİS ile imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesi’nin üzerinden 46 gün geçti.

Bu sözleşmede yer aldığı üzere işçinin 2023 Ocak ayından geçerli geriye dönük alacaklarının ödenmesi kararının üzerinden de 46 gün geçti. Sendika olarak ilk günden beri defalarca masaya oturduk. Geriye dönük alacakları bekletmeyin, işçiye nefes aldıracak bu toplu parayı kuşa döndürmeyin, önümüz Kurban Bayramı işçi kurbanını kesebilsin dedik, vergi dilimini işaret ettik.

Ülke ekonomisinin zorluğunu gösterip alacakların bir an önce ödenmesi için çalmadık kapı bırakmadık. Sendika olarak devletin tüm kademelerini aşındırdık. ‘Hesaplamalar yapılıyor’ dediniz bekledik, ‘kasada para yok, ek bütçe istedik’ dediniz bekledik, bütçe Meclis’ten daha çıkmadı dediniz bekledik. Biz sabırla beklerken bu arada neler oldu, bir hatırlayalım; ev kiralarımız 10 bin liranın üzerine çıktı, vergi oranları arttı, akaryakıta dev zam geldi, akaryakıta gelen zam, aynı gün başta gıda olmak üzere tüm sektörlere aynı oranda yansıdı.

Biz sabırla beklerken beslenme, barınma, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarımız yüzde 200’e varan oranlarda artış gösterdi. Kimsenin almaya cesaret edemediği altın-döviz fiyatları fırladı. Herkesin yemek zorunda olduğu domatesin, biberin yüzünü göremez olduk. Tüm bunlar olurken bizler, ekonomik krizle uğraşan devletimizin yanında olup sabretmeye devam ettik. Ama bitti, sabrımız bitti.

Çalışıp hak ettiğimiz geriye dönük alacaklarımızın önemsenmemesine karşı sabrımız bitti, öfkemiz büyüdü. Alın terimizin görmezden gelinmesine karşı onurumuz kırıldı, Geriye dönük alacağımız paranın bu enflasyonist ortam karşısında pula dönüşmesinden dolayı evimize götüreceğimiz ekmek küçüldü, eridi, bitti.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.