DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049595-1,83%
Ağrı
23°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da Murat Kanyonu’nda Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı

Ağrı’da Murat Kanyonu’nda Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı

ABONE OL
18:49 | 24 Ekim 2023 18:49
Ağrı’da Murat Kanyonu’nda Cumhuriyet Yürüyüşü yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı ilimiz Diyadin ilçesinde bulunan Murat Kanyonu’nda, yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli akarsu kaynaklarından, Murat Nehri’nin içinden geçtiği için adını buradan alan köprüler, şelaleler ve sarp kayalıkların bulunduğu kanyonda Ağrı Valiliği koordinesinde Diyadin Belediyesi ve İl Kültür Turizm Müdürlüğünce program düzenlendi.

Ağrı Valisi Mustafa Koç, Diyadin Kaymakamı Mustafa Karali, il protokolü ve vatandaşlar, kaplıcaların bulunduğu bölgede bir araya gelerek yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşünün ardından kanyonun içerisindeki Millet Bahçesi’ne ulaştı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Mustafa Koç, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını gururla kutladıklarını söyledi.

Koç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Şanına yakışır bir şekilde devletimizin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağız ve 29 Ekim günü de inşallah resmi kutlamalar yapacağız. Allah bu devletimizin nice 100 yıllarını göstersin. Gençlerimize de birkaç şey söylemek istiyorum. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’i kurduktan sonra ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yüceltecek olan sizlersiniz’ demiş. Yani Cumhuriyet’i sizlere emanet etmiş. Biz her alanda sizlerle gurur duyuyoruz. Sizlere yüklenmiş olan bu sorumluluğun farkında ve bilincinde olarak kendinize özgüvenli olarak bunu devletimizi ve Cumhuriyet’imizi yüceltme konusundaki kararlılığınızda görüyoruz, sizlere güveniyoruz.” dedi.

Kaymakam Karali ise Diyadin ilçesinin Murat Kanyonu ve kaplıcalar gibi çok sayıda doğal güzelliğe sahip olduğunu anlattı.

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.