DOLAR 32,5661 0.2%
EURO 34,9520 -0.12%
ALTIN 2.442,760,29
BITCOIN 20950210,09%
Ağrı
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da Koronavirüs Tedbirleri Titizlikle Yürütülüyor

Ağrı’da Koronavirüs Tedbirleri Titizlikle Yürütülüyor

ABONE OL
02:44 | 04 Nisan 2020 02:44
Ağrı’da Koronavirüs Tedbirleri Titizlikle Yürütülüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da  yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kapsamında alınan tedbirlerin titizlikle yürütüldüğü bildirildi.

Ağrı Valisi Süleyman Elban, Valilik Toplantı Salonu’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Vefa Sosyal Grubu’nun çalışmalarında bir sorun yaşanmadığını ve gelen ihbarların tamamına yakınının karşılandığını söyledi.

Kentte koronvirüsten ölen herhangi bir vatandaşın olamadığını ve yoğun bakımda yatan hastanın da bulunmadığını ifade eden Elban, şöyle konuştu:

“Allah’a şükür il genelinde koronavirüs yayılmış değil. Diğer illerde de olduğu gibi bizde de 2 kaynaktan korona rahatsızlığı ortaya çıktı. Birincisi İstanbul’dan gelenler, bunların bir kısmını havaalanında gelirken kontrollerinden tespit ettik. İki tanesi de daha sonra burada ortaya çıktı. Bir diğeri de il dışında umre ziyaretine gidenlerden kaynaklı ve onların çevresinden çoğalmaya başladı. Bunun dışında Allah’a şükür ilimizde endişe ve korku verici bir durum yok. Ancak bu bizim tedbirleri aksatacağımız, almayacağımız ya da daha rahat davranacağımız anlamına gelmiyor.” Ancak bu bizim tedbirleri aksatacağımız, almayacağımız ya da daha rahat davranacağımız anlamına gelmiyor.

“Sağlık çalışanları için bir yurt ayarlandığını ve isteyenin burada kalabileceğini belirten Elban, ildeki cezaevlerinde çalışan personellere de okulların pansiyonlarında kalacak yer ayarladıklarını anlattı.

İldeki arıcılar ve tarımla uğraşan vatandaşları sosyal mesafe konusunda uyardıklarını ve faaliyetlerine devam edebileceklerini aktaran Elban, “İl girişlerimizde kontrollerimizi yapıyoruz. Başta İstanbul olmak üzere gelen vatandaşlarımızın 14 günlük karantinaya uymasını istiyoruz. Çünkü vakanın en yoğun olduğu iller belli ve Sağlık Bakanlığı açıkladı. Dolayısıyla asıl olan şey dışarıdan da buraya bir vakanın gelmemesi.” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.