DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20766821,47%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da işgalcilerin katliamlarına tepki gösterildi

Ağrı’da işgalcilerin katliamlarına tepki gösterildi

ABONE OL
21:58 | 27 Ekim 2023 21:58
Ağrı’da işgalcilerin katliamlarına tepki gösterildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı ilimiz Doğubayazıt ilçesinde Sivil İnisiyatif Platformu tarafından organize edilen basın açıklamasıyla İsrail işgalci rejiminin Filistin toraklarında gerçekleştirdiği katliam kınandı.

Filistin’de yaşanan katliama tepki göstermek için STK’lar tarafından oluşturulan Doğubayazıt Sivil İnisiyatif Platformu basın açıklaması organize etti. Doğubayazıt’ta bulunan Merkez camii önünde gerçekleştirilen basın açıklamasından önce katliamlarda şehid edilenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gıyabi cenaze namazının ardından basın açıklamasını okundu. Basın açıklamasını grup adına HÜDA PAR Doğubayazıt İlçe Başkanı Cemal Arvas okudu. Arvas açıklamasında geçtiğimiz günlerde saldırı gerçekleştirilen el-Ehli Arab – Babtits Hastanesini bombalanmasının tarihin vahşi katliamlarından birini daha gerçekleştirildiğini hatırlatarak, “Bu saldırıda  bine yakın kardeşimiz şehit edildi. Rahim olan Rabbimizden şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Aziyzün Züntikam olan, Kahhar olan Rabbimizden Siyonistlere bu dünyada şiddetli ve zelil bir azabı tattırmasını niyaz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

İki haftadan fazladır büyük bir yıkım ve soykırıma şahit olunduğunun altını çizen Arvas sözlerini, “Gazze’de gözlerimizin önünde katliamlar yapılıyor. Bebeklerin, çocukların parçalanmış bedenleri yüreğimizi yakıyor. Bütün dünya siyonist israil’in hukuk tanımaz ve had bilmez zulmüne karşı sessiz kalıyor. Bu sessizlik artık katil israil’e ikrar mahiyetinde bir desteğe dönüşüyor ve gün geçtikçe zulmünün şiddetini arttırmasına neden oluyor.

ABD’nin başını çektiği İsrail destekçisi batılı ülkeler bu vahşet karşısında da ikircikli açıklamalar yapmış, siyonistleri kınamaktan imtina etmiş, saldırının faili hakkında saptırıcı açıklamalar yapmıştır. Üstelik ABD, soykırımda kullanılan silahları İsrail’e göndermeye devam edeceklerini utanmazca beyan etmiştir. Soykırımcı devlet kendisine verilen şartsız ve kayıtsız desteği fırsata dönüştürmüş ve Salı gecesi bütün dünyanın dehşet verici bir öfkeyle izlediği hastane saldırısını hem de açıkça bir katliam amaçlayarak en yıkıcı füzelerle gerçekleştirmiştir. Yalan haberlerle, dezenformasyonla, algı operasyonlarıyla direnişi karalayan ve soykırımı meşrulaştırmaya çalışanlar, Salı akşamından beri şaşırmış durumdalar. Artık hakikati nasıl örteceklerini bilemiyorlar. Yaşanan vahşetin farkında oldukları için ve bunu dünya kamuoyuna izah edemeyeceklerini bildikleri için inkâr ediyorlar. Oysa bütün dünya İsrail ve destekçilerinin kirli yüzünü bir kez daha bütün çıplağıyla gördü.

Buradan açık ve net söylüyoruz. Bu soykırımın ortağı Akdeniz’e gemilerini gönderen ABD’dir, İngiltere’dir. BM Güvenlik Konseyinde katliama arka çıkan, ülkesinde Filistin’e destek eylemlerini yasaklayan Fransa’dır. Hala israil’in kendini savunma hakkı vardır diyen Almanya’dır. Asıl ortak, israil’e destek açıklaması yapan bütün AB ülkeleridir. Türkiye’yi israil’e destek vermeye ve tarafını seçmeye çağırarak tehdit eden Avrupa Parlamentosudur. Bu vahşet Filistin halkı için yeni bir şey değil. İnsanlığın yalnız bıraktığı Filistin bu şok edici katliamları 75 yıldır yaşamaktadır.” ifadeleriyle sürdürdü.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.