DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046385-0,55%
Ağrı
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da HDP’li vekilin aracında 2 terörist yakalandı

Ağrı’da HDP’li vekilin aracında 2 terörist yakalandı

ABONE OL
16:23 | 14 Ekim 2023 16:23
Ağrı’da HDP’li vekilin aracında 2 terörist yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yeşil Sol Parti (HDP)’li vekilin aracından Ağrı’da sınır ötesine geçmeye çalışan terörist Hazal Karabey ve R.T.’un çıktığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı’da sınır ötesine geçmeye çalışan iki teröristin yakalandığını duyurarak, “Bu şahısları Ağrı’ya getiren aracın ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) adına tescilli, Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. adına tahsisli olduğu tespit edildi.” dedi.

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı tarafından Bölücü Terör Örgütünün (BTÖ) faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan operasyon kapsamında, sınır ötesine kaçmaya çalışan 1 BTÖ üyesi terörist ve 1️ BTÖ’ye katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp şüpheli yakalanarak tutuklandı. BTÖ’nün kırsal kadrosuna katılım yapacağı değerlendirilen her iki şüphelinin de kimlikleri ve arkasındaki iş birlikçileri tespit edildi.

Yakalanan şüphelilerin BTÖ mensubu terörist Hazal Karabey ve BTÖ’ye katılacağı değerlendirilen terör bağlantılı kayıp R.T. olduğu tespit edildi. PTS kayıtları ve KGYS kameralarında yapılan kontrollerde ise her iki şüpheliyi de Ağrı’ya getiren aracın, HDP adına tescilli, Ağrı Yeşil Sol Parti milletvekili H.B. adına tahsisli olduğu; tutuklanan şahısları, söz konusu milletvekilinin şoförü ile birlikte kendisinin getirdiği tespit edildi. Şoför Y. N. tutuklandı.

Ağrı Yeşil Sol Parti Milletvekili H.B. hakkındaki soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği de bildirildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.