DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045043-2,10%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da Futbola Başlama Yaşı Düştü

Ağrı’da Futbola Başlama Yaşı Düştü

ABONE OL
12:26 | 13 Haziran 2022 12:26
Ağrı’da Futbola Başlama Yaşı Düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun hummalı çalışmaları sonuç vererek, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un destekleri ile Ağrı’da futbola başlama yaşı resmi olarak on dörde düştü. Federasyonun yeni hedefi bu yaşı on ikiye çekmek.

Ağrı futbolunda her gün yeni bir sorun çözüme kavuşturulmaya devam ediyor. Ağrı’da Vali Dr. Osman Varol’un destekleri ile amatör futbola başlama yaşı on dörde düşürüldü. U-14 ligi müsabakaları hafta sonunda oynanan maçlarla start aldı.

12 futbol takımının 400’e yakın lisanslı sporcu ile yer aldığı U-14 liginin başlaması ile birlikte Ağrı ili lisans ve takım sayısı kıyaslamasında bir önceki sezon verilerine göre Türkiye’de otuzuncu sırada yer aldı.

Vali Dr. Osman Varol’a teşekkür eden Ağrı ASKF Başkanı Erkan Kösedağ, “Amatör sporlardan desteklerini esirgemeyen Valimiz Dr. Osman Varol’a camiam adına teşekkür ediyorum. Bizlere sunulan spor malzemelerini kulüplerimize ulaştırarak ilimizde futbola başlama yaşını kayda değer bir noktaya düşürdük.

Şimdi önümüzde yeni bir hedefimiz var. 2022-2023 futbol sezonunda en az dört takımın yer aldığı U-12 ligini kurarak futbola başlama yaşını on ikiye indireceğiz. Böylelikle hem lisanslı sporcu sayımızı arttıracak hem de futbolda kendi kendine yetebilen bir Ağrı’nın temelini oluşturacağız.” dedi.

Gençlerin hedef koyabilecekleri bir takıma ihtiyaç olduğunu da dile getiren Kösedağ, “Altyapılardan yetişen iki bine yakın genç sporcumuz var. Bu çocuklarımızın üst liglerde kendilerine hedef koymaları gerekiyor. Gerek bölgesel lig gerekse Ağrı Spor ile yaşanan profesyonel lig şu aşamada biraz uzak hedefler. Ama Ağrı Spor Kulübü ile Gençlik Gelişim ligi için mutabakata vardık. Bu yıl Gençlik Gelişim Ligine katılım göstererek gençlerimize yarı profesyonel bir hava yaşatacak, maç eksikliklerini giderecek ve gerek Ağrı Spor’a gerekse diğer bölge takımlarımıza oyuncu kaynağı olacağız.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.