DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20728730,57%
Ağrı
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da FETÖ bahanesiyle dolandırıcılığa operasyon!

Ağrı’da FETÖ bahanesiyle dolandırıcılığa operasyon!

ABONE OL
19:17 | 09 Eylül 2023 19:17
Ağrı’da FETÖ bahanesiyle dolandırıcılığa operasyon!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen kişilere yönelik Zonguldak ve Ağrı merkezli operasyonlarda 28 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, “FETÖ hesabınızdan para çekti” ve “Terör örgütleri hesaplarınızı ele geçirdi” diyerek dolandırıcılık yapan şahıslara karşı Zonguldak ve Ağrı merkezli operasyon başlatıldığını açıkladı.

Zonguldak Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce, “Banka hesaplarınız FETÖ tarafından ele geçirildi.” diyerek kendilerini kamu görevlisi gibi tanıtıp 3 milyon lira dolandıran bir suç şebekesi tespit edildi.

Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçunu örgütlü olarak işleyenlere yönelik 6 ilde düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınan 8 şüpheliden 6’sı tutuklanırken 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ağrı Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, sosyal medya üzerinden arsa satışı yapanları tespit edip kendini savcı gibi tanıtan ve “FETÖ senin adına para çekmiş, para göndermen lazım.” diyerek, yaklaşık 1 milyon dolandıran şahıslar hakkında inceleme başlatıldı.
Operasyonlarla bu suç şebekesine üye 20 şüpheli 5 ilde yakalandı. Yakalananların 9’u tutuklanırken 9’u hakkında da adli kontrol kararı verildi.

Operasyonlara ilişkin görüntülere de paylaşımında yer veren Bakan Yerlikaya, “Operasyonları düzenleyen kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Vatandaşlarımızı bir kez daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Hiçbir kamu görevlisi sizden para istemez. Böyle bir telefon geldiğinde telefonu yüzlerine kapatın. Siber suçlarla ve dolandırıcılarla mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.