DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2049607-1,30%
Ağrı
23°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da et fiyatları tekelleşti!

Ağrı’da et fiyatları tekelleşti!

ABONE OL
16:59 | 27 Ekim 2023 16:59
Ağrı’da et fiyatları tekelleşti!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı ilimiz tarım ve hayvancılık konusunda ülkemizde en büyük imkanlara sahipken, Ağrılı vatandaşlarımız ülke genelinde en pahalı eti yemeye devam ediyorlar. Yetkililerden ise konuyla alakalı henüz bir açıklama ya da yaptırım gelmedi.

Ülkemizde ekonomik yönden sıkıntıların gittikçe artmasıyla birlikte bazı kesimler de bu durumdan faydalanmaya başladı. İnsanların yaşamını idame ettirebilmeleri için gerekli olan yeme ve içme sektöründe yaşanan bu sıkıntılar, vatandaşları da zor duruma düşürmeye devam ediyor. Özellikle de Türkiye’nin maddi yönden büyük sıkıntılar yaşanan ilimizde bu tür fırsatçılıkların yapılması da Ağrılı hemşerilerimiz isyan ettirdi.

Yaşadığımız ülkemizin en büyük hayvan borsasına sahip ilimizde, Ağrılı vatandaşlarımız yemek sektörünün en önemli ürünlerinden olan et fiyatları konusunda mağduriyet yaşamaya devam ediyorlar. Aylar boyunca birçok maddi ve manevi zorluklarla yetiştirdikleri canlı hayvanlarının kilosunu 235 Türk lirasına tüccarlar alırken, kasaplar 215 Türk lirasından canlı olarak, tüm gövde eti ise 234 Türk lirasından temin ediyor. Emeklerinin karşılığını yetiştiricilere vermeyen kasaplar, ucuza temin ettikleri eti 330 Türk lirasına lokantalarla ve 350-450 Türk lirası arasında bir fiyata da tüketiciyle buluşturuyorlar. Böyle bir durumda da hem yetiştirici hem de tüketici mağdur olmaya devam ediyor.

Uzun süredir Ağrı ilimizde kasapların et fiyatlarında oluşturdukları tekelleşmeye gitmeleriyle Türkiye’nin en pahalı etini yer olduk. Ankara ve İstanbul gibi metropol şehirlerde bile bizler kasaplarda ve lokantalarda bu denli fahiş fiyatlar göremiyoruz. Peki biz oralarda bile bu fiyatları göremezken, ülkenin en yoksul kentleri arasında yer alan ilimizde neden bu fiyatları görmek zorunda kalıyoruz? Bu fiyatları kimse neden sorgulamadan yaşantılarına devam ediyorlar?

Bizler biliyoruz ki büyük bir rant peşinde koşan Ağrılı kasaplar, personellerine asgari ücret dahi vermeden ve sigorta yapmadan onları çalıştırıyorlar. Aynı zamanda da büyük şehirlerdeki kasapların dükkanları için ödedikleri bir aylık kira ücretine yıllık kira ödüyorlar. Bakıldığı zaman yüksek giderleri olmayan Ağrılı kasapların eti yüksek fiyattan satma gibi nedenleri ortadan kalkmış oluyorken, neden hiçbir fiyat düşmeden üstüne üstlük artarak satışlar devam ediyor?

Ağrı ilimizde evine et dahi giremeyen vatandaşlarımız varken, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan, Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden, Ağrı Valiliği’nden, Ağrı Belediyesi’nden, Ağrı Zabıta Müdürlüğü’nden ve diğer yetkililerden henüz bir yaptırım gelmedi, konuyla alakalı bir araştırmaya dahi girilmedi. Böyle girişimler yapılmadığı için de Ağrılı mağdur vatandaşlarımız ötekileştirilerek yaşamaya mahkum ediliyor. İlimizde belirli bir kesim bu durumdan menfaat sağlarken belirli bir kesim de mağdur olmaya devam ediyor.

Bizler en kısa zamanda gerekli merciler tarafından konuyla alakalı gerekli araştırmaların yapılarak mağdur vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Büyük bir varlık içerisinde böyle bir yokluk çekmeyi kimse hak etmezken bizler ve vatandaşlarımız buna mahkum bırakılıyoruz. Konuyla alakalı yetkililerden de en kısa zamanda bir çözüm bekliyoruz.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.