DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2076784-1,31%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da eğitime Bişar Çoktin’den destek geldi!

Ağrı’da eğitime Bişar Çoktin’den destek geldi!

ABONE OL
17:15 | 04 Mayıs 2023 17:15
Ağrı’da eğitime Bişar Çoktin’den destek geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BC Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bişar Çoktin ve Ağrı Valiliği iş birliğiyle, Doğubayazıt ilçesinde ilkokul, ortaokul, öğrenci yurdu ile kongre merkezi ve halk kütüphanesi yapılması için protokol imzalandı.

İnşaat, turizm, enerji, lojistik ve akaryakıt alanları başta olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteren BC Group Holding, Ağrı’da yaptığı okullarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Doğubayazıt ilçesinde yapılması planlanan Fatma Çoktin İlkokulu, Sebahat Çoktin Ortaokulu, Nazlı Deniz Çoktin Öğrenci Yurdu ile Barış Çoktin Kongre Merkezi ve Halk Kütüphanesi için Ağrı Valiliği’nde tören düzenlendi.

İmza protokolü Vali Osman Varol, BC Group Yönetim Kurulu Başkanı Bişar Çoktin, Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek ve kurum amirlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Vali Varol, imza programından önce yaptığı konuşmada, Ağrılı iş insanlarının bulundukları yerlerde etkili bir güce sahip olduğunu ve memleketlerini unutmayıp yatırım yapmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Hayırsever Çoktin ailesinin kendi alanlarında yurt içinde ve dışında kendi işlerinde etkili olduğunu belirten Varol, “Ticari ve ekonomik olarak güçlü bir noktaya gelmiş ama gönlünü hiçbir zaman Doğubayazıt’tan koparmamış ve buraya katkıda bulunmak için her fırsatı değerlendirmeye gayret eden bir ailedir.

Daha yakın zamanda hem şekli hem de mana olarak çok güzel bir eğitim yatırımını ilçemize kazandırmış bir ailemizle beraberiz. Geçmişte de ilçelerine yapmış oldukları çok güzel eğitim yatırımları var. Son zamanlarda da bu ivmelerini tekrar artırdılar. Aileden burada Bışar bey ve kız kardeşi var. Ben huzurlarınızda onlara teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Varol, okulların ve en fazla ihtiyaç duyulan kütüphanenin ilçedeki çocuklar ile öğrencilerin çok güzel vakit geçirebileceği önemli bir mekan olacağını ifade ederek, kütüphanenin yeni konseptte uygun yapılacağını söyledi.

Varol, “Çocuklar ve gençlerin 7/24 istifade edebilecekleri, boş zamanlarında gitmek için akıllarına ilk gelecek bir yer olacak. Çoktin ailesi memleketine sahip çıkmaya ve yatırım yapmaya devam ediyor. Çoktin ailesinin bunu çok hızlı bir şekilde hayata geçireceğine inanıyorum. Kendi işleri gereği de çok hızlı ve teknik çalışan bir ekipleri de var. Kendi memleketleri ve kendi evlatlarına hizmet edeceği için yaptıkları işi çok özenle yapıyorlar.” diye konuştu.

Holdingin yönetim kurulu başkanı Bişar Çoktin ise her okul yaptıklarında daha büyük bir heyecan yaşadıklarını kaydederek, memleketlerine yatırım yapmanın onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Çoktin açıklamasında, “Başta Sayın Valim olmak üzere hepinizin gösterdiği teveccüh bizi ekstra mutlu ediyor. Hem ilin gösterdiği teveccüh hem de çocuklarımızın yüzünde görmüş olduğumuz sevinç bizi mutlu ediyor.

Ailemize yaşattığımız sevinç bizi de gururlandırıyor. Temennimiz oldur ki ilimiz ve ilçemizdeki hemşerilerimize de birazcık da olsa örnek olalım, özendirelim. Memleketimizi hak ettiği yere getirerek daha ileri bir toplum olalım. Ömer Çoktin Fen Lisesi’nin açılışında da söylemiştim. Bu iş bizde tutkuya dönüştü.” ifadelerine yer verdi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.