DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2038411-2,30%
Ağrı
23°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı!

Ağrı’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı!

ABONE OL
16:38 | 29 Ekim 2023 16:38
Ağrı’da Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı ilimizde, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama programı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve coşkulu bir şekilde kutlandı.

Kutlamalar kapsamında dün çelenk sunma töreni düzenlendi. Çelenklerinin bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Dün Abide Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninin ardından bugün merkez Dörtyol Kavşağında düzenlenen kutlama programı, Vali Mustafa Koç ile Ağrı Belediye Başkanı Metin Karadoğan’ın vatandaşların bayramını kutlaması ile başladı. İl protokolü, kurum amirleri, askeri erkan, öğretmen ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın kutlama mesajı da tören esnasında okundu.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında çeşitli yarışmaların düzenlenip, halk oyunları gösterileri ve şiirlerin okunduğu programda konuşan Vali Mustafa Koç, Cumhuriyetin 100. Yılının büyük bir mutluluk ve gururla tüm ülkede kutlandığını belirtti. Ağrı valisi yaptığı açıklamada, “Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyeti kurup, bizlere mukaddes bir emanet olarak bırakan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

 

‘Cumhuriyet, en büyük miras’

 

Yüce Türk Milleti; tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği ‘Milli Mücadele’ sonunda bağımsızlığını kazanmış ve tarihin her döneminde olduğu gibi esaret altına girmeyeceğini, tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Aziz Milleti ile birlikte kazandığı bu büyük zaferi, Cumhuriyet ile taçlandırmıştır. “Türk Milletinin Karakter ve Adetlerine en uygun olan idare Cumhuriyet idaresidir’ diyerek; 29 Ekim 1923’te ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Cumhuriyet, kurulduktan sonra Türkiye için sadece bir yönetim şekli olmamıştır. Aynı zamanda Milletimiz, Cumhuriyet ile birlikte Milli bir Devletin onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, Devletin tek ve gerçek sahibi olmuşlardır. Bu nedenle Cumhuriyet Bayramı aynı zamanda bir vatandaşlık bayramıdır. Cumhuriyet, insan onuruna ve yaradılışına en uygun bir yönetim şekli, farklı kültür ve düşüncelerin teminat altına alındığı, birlikte var olma ve ortak yaşama kararlılığıdır. Onu ideal yapan, milli iradeyi esas alması, başka bir güce dayanmamasıdır.

 

‘Cumhuriyetin ilanı başarı öyküsüdür’

 

Cumhuriyetimizin 100 yıllık öyküsü, aynı zamanda bir başarı öyküsüdür. Çünkü, kuruluşundan bu günlere gelişine kadar Devletimiz ve Milletimiz, iç ve dış düşmanların sürekli olarak tehdit ve saldırılarına maruz kalmış ve kalmaya da devam etmektedir. Bu tehdit saldırı ve ihanetlerin birini de hepimizin malumu olduğu üzere 15 Temmuz 2016 da FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimi ile yaşadık. Ancak bu millet tarihin her döneminde olduğu gibi, saldırı ve ihanet nereden gelirse gelsin kimden gelirse gelsin, yüreğindeki iman, vatan sevgisi ve hürriyet aşkıyla, birlik ve beraberlik içerisinde bu saldırı ve ihanetleri bertaraf etmeyi başarmıştır.

 

‘Birlik ve beraberliğimiz önemli’

 

Bu yaşadığımız ihanetler ya da saldırılar ne ilkti ne de son olacak. Bu ihanet ve tehditleri bertaraf edebilmenin tek bir yolu var; farklılıklarımızı zenginliğimiz sayarak, bizi biz yapan Bayrak, Vatan ve mukaddesat gibi ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmek, ayrışmadan, bölünmeden bir ve beraber olmaktır. Ancak bu sayede Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz, önünde uzanan aydınlık yolda dünya toplumlarında lider ülke olma yolunda emin adımlarla ilerleyecektir. Bu konudaki en büyük güvencemiz aydınlık geleceğimize inanan Yüce Türk Milleti’dir.” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.