DOLAR 32,3375 0.16%
EURO 35,1869 -0.03%
ALTIN 2.242,37-0,03
BITCOIN 2108839-4,83%
Ağrı

HAFİF YAĞMUR

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ağrı’da Çocuk Şenliği Düzenlendi

Ağrı’da Çocuk Şenliği Düzenlendi

ABONE OL
13:10 | 30 Haziran 2022 13:10
Ağrı’da Çocuk Şenliği Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 Haziran Koruyucu Aile Günü dolayısıyla, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve eşi Funda Varol’un katılımlarıyla, Ağrı’da Çocuk Şenliği düzenlendi.

Ağrı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen Çocuk Şenliği’nde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin, çocuklara aile olarak dünyayı güzelleştiren koruyucu ailelere yönelik gönderdiği mesaj okundu.

Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi mesajında, “Kıymetli Koruyucu Ailelerimiz, sizin yüce gönlünüz ve yüksek sorumluluk duygunuz sayesinde çocuklarımız sevgiyle büyüyor. Bir çocuğa yuva olup sevgi ve emek vermenin değeri ölçülemez. Umutla yarınlara hazırladığınız evlatlarımız hepimizin geleceği. Devletimiz her koşulda sizin yanınızda olmaya devam edecek. Biz sizlerle büyük bir aileyiz. Hepinize en kalbi duygularla teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.

Anne ve baba olmanın sadece biyolojik sebeplerle değil merhametle mümkün olduğunu vurgulayan Vali Varol; çeşitli nedenlerle biyolojik ailesinin yanında bakımı sağlanamayan çocukların sorumluluğunu, devlet denetiminde geçici süreyle koruyucu ailelerin üstlendiği aile merkezli modellerle çocukların aile ortamında büyümesinin amaçlandığını belirterek can bağı ile aile kuran koruyucu ailelerin gününü kutladı.

Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden bakım hizmeti alan çocukların şiirler okuduğu, halk oyunlarının sahnelendiği, mehteran gösterisinin yapıldığı Çocuk Şenliği’nde koruyucu ailelere plaket takdim edildi.

Millet Bahçesi’nde kurulan atölyeleri tek tek ziyaret eden Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve eşi Funda Varol, aile içi iletişim ve etkili ebeveynlik konusunda ailelerin bilgilendirildiği, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Bakım Merkezlerinde hazırlanan el sanatları ürünlerinin sergilendiği stantları ziyaret ederek bilgi aldı, ürünleri büyük bir ilgi ile inceledi; satranç, mangala gibi zeka oyunları oynayıp kareoke yapan, kendi yaptığı uçurtmaları gökyüzü ile buluşturan çocukların neşesine ortak oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın “Koruyucu Aile” uygulamasının yaygınlaştırılması amacıyla kutlanan Koruyucu Aile Günü’nde koruyucu ailelerin Ağrı Millet Bahçe’sinde bir araya geldiği Çocuk Şenliği’ne, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve Funda Varol’un yanı sıra Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Kasım Bulan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardımcısı İbrahim Şenkon, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen ve eşi Leyla Özen, Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şafi Erim, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.