DOLAR 32,4388 -0.16%
EURO 34,8344 -0.41%
ALTIN 2.445,760,41
BITCOIN 20909660,69%
Ağrı
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı’da ‘1 Haziran Dünya Süt Günü’ Kutlandı

Ağrı’da ‘1 Haziran Dünya Süt Günü’ Kutlandı

ABONE OL
02:01 | 02 Haziran 2022 02:01
Ağrı’da ‘1 Haziran Dünya Süt Günü’ Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birleşmiş Milletler Teşkilatı Uluslararası Sütçülük Federasyonu ( IDF ) 1956 yılında aldığı karar doğrultusunda tüm ülkelerde 21-25 Mayıs Haftasının Dünya Süt Haftası olarak kutlanmasını kararlaştırmıştır. Ülkemizde ise 1991 yılından itibaren Dünya Süt Haftası olarak kutlanmaktadır. 2001 yılından bu yana, her yıl 1 Haziran’da, “Her yaşta insanlara süt içme alışkanlığı kazandırılması, süt tüketiminin artırılması, süt ve süt ürünlerinin besin değeri konusunda toplumu bilinçlendirmek, daha dinamik bir toplum yapısı oluşturmak amacıyla her yıl 1 Haziran Dünya Süt Günü olarak kutlanmaktadır.

Bu kapsamda Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Ağrı Merkezinde bulunan Şeyh Edebali İlkokulu’nda Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü’nde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından yapılan “Dünya Süt Günü” konulu sunumda sütün önemi, sütün faydaları, süt ve süt ürünleri alırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirilmeler yapılırken, etkinlik sunumun ardından yapılan fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen 2022 yılı ‘1 Haziran Dünya Süt Günü’ etkinliğine ise İl Müdürü Kenan Engin, İl Müdür Yardımcısı Zeki Çelik, İl Müdür Yardımcısı Ferdi Çelik ve Gıda ve Yem Şubesi personeli katılım sağladı.

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce organize edilen etkinlikte Dünya Süt Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kenan Engin, ” Yeterli ve dengeli beslenme, vücudun ihtiyacı olan enerji ve besin öğelerinin her gün ihtiyaç duyulan miktarlarda alınmasıdır. Vücudun ihtiyacı olan enerji ve besin ögeleri, besinlerimiz aracılığı ile vücudumuza alınmaktadır.  Bu yüzden sağlıklı beslenmek için insan yaşamının her evresinde süt gereklidir. Özellikle çocukluk, gebelik ve yaşlılık dönemlerinde kemik sağlığı açısından süt çok önemlidir. Besinsel açıdan ‘mükemmel gıda’ olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşıyor.

Süt ve süt ürünleri satın alınırken orijinal ambalajlı, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan onay numarası almış olan işletmelerin ürünleri tercih edilmelidir.” diyerek sözlerini noktaladı.

Etkinlik sonunda üreticilere ve vatandaşlara ‘Süt ve süt ürünlerini tüketirken dikkat edilmesi gereken hususlar’, ‘Süt Hijyeni ve sütün önemi’ konulu broşür ve lifletler dağıtılarak, süt ikramında bulunuldu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.