Ağrı ve Çevre İllerde Soğuk Hava Besicilere Zor Anlar Yaşatıyor

15.12.2019 17:50

Ağrı ve Çevre İllerde Soğuk Hava Besicilere Zor Anlar Yaşatıyor

Doğuda soğuk hava etkisini sürdürürken buzlanma ve don olayına karşı vatandaşlar uyarıldı.

Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın Erzurum ve güney ilçelerinde hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Erzincan ve doğusunda ise hafif yağmurlu olması bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Kars’ta 2, Erzurum ve Ağrı’da 1, Erzincan’da 5, Iğdır’da 1, Tunceli’de 3 derece kaydedildi.

Ağrı’da aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi yüksek rakımlı bölgelerde hayvanlarını otlatan besicileri etkiledi.

Hayvanlarını otlatmak için mücadele veren besiciler, aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı.

Sabahın erken saatlerinde sürüleriyle karlı dağların yoluna koyulan besiciler, bu anları da cep telefonlarıyla kaydetti.

İlgili Haberler