DOLAR 32,5196 0.09%
EURO 34,8952 -0.24%
ALTIN 2.452,700,69
BITCOIN 20871460,47%
Ağrı
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Valisi Süleyman Elban Tutak’ta 2 Okul Açılışı Yaptı

Ağrı Valisi Süleyman Elban Tutak’ta 2 Okul Açılışı Yaptı

ABONE OL
14:35 | 25 Ekim 2019 14:35
Ağrı Valisi Süleyman Elban Tutak’ta 2 Okul Açılışı Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valisi Süleyman Elban, Tutak ilçesinde yapımı tamamlanan Öğretmen Esat Demir İlkokulu ile Raif Ateşsönmez İlkokulu’nu törenle hizmete açtı.

Beher okul 4+1 ana sınıflı toplam 5 derslikli ilkokul olarak yaptırıldı.

Ağrı’nın Tutak ilçesinde iki okul açılışına katılan Vali Elban, çocuklarımız geleceklerini kazansınlar istikbal vaat etsinler diye gayret gösterdiklerini anlattı. Vali Süleyman Elban, şöyle devam etti: “Bugün çocuklarımızın kitapları, kırtasiyeleri bedava verilmektedir. Öğretmenlerimiz eskiye göre daha büyük fedakarlık gösteriyor. Devletimiz bunları yaparken maalesef birileri de çocuklarımızı okullarından alıp dağa götürüyor. Onların istikballerini geleceklerini çalıyor.

Biz çocuklarımızı ve insanlarımızı yaşatmaya çalışırken, birileri onları öldürmeye çalışıyor. Biz yapmaya, inşa etmeye çalışıyoruz, birileri ise yakmaya ve yıkmaya çalışıyor. Biz toplumumuz huzurlu yaşasın, birileri huzursuzluk temin etmeye çalışıyor. Biz çocuklarımız büyüsünler kendilerine ülkelerine anne babalarına birer yararlı birey olsunlar insanca yaşasınlar diyoruz, birileri de ’çocuklar yaşamasın, okul okumasın, eğitim almasınlar ve ya öldürsünler yada öldürülsünler’ diyorlar. Biz okul açıyoruz. Okulları yaptıran hayırseverlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

Tutak İlçe Milli Eğitim Müdürü. M. Necmi Karaoğlan, “Hizmetler ortada, hepsi görülmektedir. Şerle, kötülükle, fitneyle, fesatla, yakmakla, yıkmakla ve öldürmekle bizim hiçbir işimiz yok ve olmayacak. Okullar en önemli müesseselerimizdir.

Çocuklarımız burada bilgi öğrenecekler, ahlaklı birer insan olacaklar, anne, baba ve büyüklerine saygılı, merhametli ve şefkatli olacaklar, küçüklerini seveceklerdir. Toplum böyle olursa biz müreffeh bir toplum olur ve ayakta kalırız. Aksi taktirde bizim yok olmamız mukadderdir.

Allah’a şükür devletimiz zengindir, her türlü ihtiyacı karşılayacak durumdadır, fakirine de garip gurabasına da öğrencisine de sahip çıkıyor. Devletimizin kıymetini bilelim. Devletimizi, vatanımızı, bayrağımızı sevelim. Allah’ımız, peygamberimiz, Kur’an-ımız, kıblemiz, bayrağımız ve milletimiz bir, bu kadar ortak müştereğimiz var. Allah devletimize zeval vermesin, milletimizi payidar etsin, vatanımızın birlik ve bütünlüğünü muhafaza etsin. Kötü, art niyeti, şer odaklarını, çeteleri, terör örgütlerini, PKK, FETÖ, DAEŞ, her ne varsa hepsini kahru perişan etsin. İlçemize okul yaptıran hayırseverlere teşekkür ediyoruz ve kendilerine minnettarız.” açıklamasında bulundu.

Tutak ilçesinde yapımı tamamlanan Öğretmen Esat Demir ilkokulu ile Raif Ateşsönmez İlkokulu açılış törenine Ağrı Valisi Süleyman Elban, Tutak Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Tutak Belediye Başkanı Bülent Duru, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, Tutak İlçe Jandarma Komutanı Yzbş.Umut Gürses, İlçe Emniyet Amiri Hasan Sezer, Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Cihan Demir, Tutak İlçe Milli Eğitim Müdürü. M. Necmi Karaoğlan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Hangür, İlçe Müftüsü Mustafa Solhan, daire amirleri, okulları yaptıran hayırseverler Uğur Demir ve Raif Ateşsönmez, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Program folklör gösterileri sunuldu.Hayırseverlere plaketleri takdim edildi.

Duaların eşliğinde Vali Süleyman Elban’ın konuşmasının ardından okulların açılışı gerçekleştirildi.

Okul açılışlarının ardından Vali Elban, Şehit Sözleşmeli Er Ömer Güç Ortaokulu öğrencilerinin kodlama sınıfında ki çalışmalarını yerinde inceleyip, şehit ailesini ziyaret etti.

        

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.