DOLAR 32,2549 -0.01%
EURO 34,6976 -0.07%
ALTIN 2.400,510,02
BITCOIN 2005035-2,44%
Ağrı
12°

HAFİF YAĞMUR

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Ağrı Valisi Elban’dan ”15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü” Mesajı

Ağrı Valisi Elban’dan ”15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü” Mesajı

ABONE OL
16:14 | 14 Temmuz 2019 16:14
Ağrı Valisi Elban’dan ”15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü” Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

15 Temmuz 2016 günü,  bir dönemin acı,  ancak şanlı bir hatırası olarak Türk Demokrasi Tarihine kazınacak bir demokrasi zaferidir.

 15 Temmuz  aziz milletimizin, bu devlete sahiplik ve aidiyet bağının dışarıdan  gelebilecek herhangi bir yabancı kuvvet marifetiyle çözülemeyeceğinin, böyle bir şeye teşebbüs edildiğinde milletin sahiplik ve aidiyet duygusuna duyduğu yüksek sadakatla, gerekiyorsa canı pahasına, devletine, demokrasisine, istiklal ve istikbaline sahip çıktığı, yabancı unsurların  Milletin iradesine rağmen bu ülkede bir şeyler yapamayacaklarının tescil edildiği gündür.

Milletimizin birlik ve beraberliğine kastetmiş  bir kısım vatan hainlerinin hazırlamış olduğu meşum planın bir aşaması olan,  demokrasimizi ve anayasal düzeni ortadan kaldırmayı hedefleyen 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsü,  tarih boyunca bağımsız yaşamış ve bundan sonra da bağımsız yaşayacak olan aziz milletimizin tankların önüne yatarak canlarını ortaya koyduğu destansı direnişi  ve vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte başarısızlığa uğratılmıştır. Milletimiz; vatanına, demokrasisine, devletine sahip çıkarak bu ülkeyi bölmek isteyen vatan hainlerine en güzel cevabı vermiş ve bağımsız yaşama arzusunu tüm dünyaya haykırmıştır.

Bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele veren 15 Temmuz şehitlerimize ve tarih boyunca aynı ortak mukaddes değerlerimiz uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, aziz milletimize en derin saygılarımı sunuyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.