DOLAR 32,4973 -0.01%
EURO 34,8607 -0.38%
ALTIN 2.450,840,62
BITCOIN 20873100,76%
Ağrı
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Valisi Dr. Varol’un Başkanlığında ‘İRAP Değerlendirme Toplantısı’

Ağrı Valisi Dr. Varol’un Başkanlığında ‘İRAP Değerlendirme Toplantısı’

ABONE OL
20:49 | 30 Aralık 2021 20:49
Ağrı Valisi Dr. Varol’un Başkanlığında ‘İRAP Değerlendirme Toplantısı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un başkanlığında İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) 2021 Yılı 2. Dönem Değerlendirme Toplantısı, Ağrı Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlendi.

Toplantıya, Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Faruk Kaya, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, İl Protokol Üyeleri ile İRAP eylemlerinden sorumlu kurum kuruluş temsilcileri katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ağrı Valisi, “Bu yıl afet yönetimi konusunda bir taraftan toplumsal bilinci arttırmak diğer taraftan da yerel yönetimlerin hazırlık düzeyine maksimuma çıkarmak için İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu‘nun liderliğinde seferberlik ilan ettik. Bu kapsamda bizler de ilimizde büyük bir gayretle çalışmalar sürdürdük. Temel afet eğitimini birçok vatandaşımız ulaştırarak afet hazırlık düzeyimizi arttırmanın yanı sıra afet riskini azaltmak için de faaliyetler yürüttük.” dedi.

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) ile ilimizde güvenle yaşamayı, afetlerden kaynaklı oluşabilecek can ve mal kayıplarını olabildiğince önlemeyi, paydaş kurumlar arası iş birliğini artırmayı ve ekonomik gelişmeyi kesintiye uğratmadan afetlere dirençli bir şehir oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Vali Varol; ilimizin genel durumu, tehlike ve risk değerlendirmeleri, yürütülen mevcut durum analizi ile izleme ve değerlendirme faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İl Afet Risk Azaltma Planı’nın Ağrı’da uygulama alanları ve eylemlerinin 2021 yılsonu gerçekleşme seviyeleri ile ilgili sunumun ardından, görüş ve önerilerin alınması ile toplantı sona erdi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.