DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2051207-1,88%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Valisi Dr. Varol Gaziler Günü Mesajı Yayınladı

Ağrı Valisi Dr. Varol Gaziler Günü Mesajı Yayınladı

ABONE OL
13:51 | 19 Eylül 2022 13:51
Ağrı Valisi Dr. Varol Gaziler Günü Mesajı Yayınladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle bir anma mesajı yayınladı.

Ağrı Valisinin mesajında, “Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça vatan terk olunamaz.” sözünü kullandığı Sakarya Meydan Muharebesi sonrası 19 Eylül 1921’de kendisine verilen Mareşal rütbesi ve Gazilik unvanı günümüzde Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

Gazilik mertebesi hayatta olan bir insanın taşıyabileceği en yüce makamdır. Bu şerefli unvanı taşıyan gazilerimiz ve canlarını ülkemizin istiklali için feda eden aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı bu güzel vatana ve mukaddes değerlerimize sahip çıkmak, istiklalimizi ve değerlerimizi kıyamete kadar baki kılmak bu şanlı milletin birer ferdi ve gazilerimizin evlatları olarak hepimizin kaçınılmaz görevidir.

Kahraman gazilerimiz tarih boyunca Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kıbrıs’ta, Antep’te, Maraş’ta, İzmir’de, terörle mücadelede, 15 Temmuz darbe girişimi ile mücadelede kısacası her zaman ve vatan bildiğimiz her yerde milli birliğimize kast edenlere karşı “Ölürsek şehit oluruz, kalırsak gazi.” diyerek vatanın bütünlüğünü ve şehadeti her şeyin üstünde tutmuştur.

Milletimizin bekası, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, şehit ve gazilerimizin verdiği mücadeleleri iyi anlatmalı, bu aziz vatan uğrunda gösterilen fedakârlığı öğretmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum.

19 Eylül Gaziler Günümüz Kutlu Olsun.” sözleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.