DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20679801,36%
Ağrı
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Köylerinde çöpler neden toplanmıyor?

Ağrı Köylerinde çöpler neden toplanmıyor?

ABONE OL
22:00 | 03 Eylül 2023 22:00
Ağrı Köylerinde çöpler neden toplanmıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gün geçmiyor ki Ağrı ilimiz gelişmesi gerekirken gittikçe daha da kötüye gidiyor. İlimizin köylerinde Ağrı İl Özel İdaresi Çöp Hizmetleri tarafından toplanması gereken çöplerin zamanında toplama işlemi yapılmadığı için vatandaşlar mağdur olmaya devam ediyor, köyler çöplerden geçilmiyor.

Ağrı ilimiz 7 ilçeye, 4 beldeye ve 563 köye sahip ve ilimizin köyleri Ağrı Belediyesi Mücavir alanında olmadığı için de su, kanalizasyon ve çöp hizmetleri Ağrı İl Özel İdaresi tarafından takip ediliyor. Fakat son zamanlarda gidip gördüğümüz ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızdan edindiğimiz bilgiler, şikayetler doğrultusunda köylerimizde hiçbir çöp zamanında toplanmayarak köylerimiz pisliğe mahkum, vatandaşlarımız ise mağdur ediliyor.

Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci sosyal medya hesabı üzerinden Ağrı ilimizin araç filosunun yenilendiğini ve vatandaşlarımızın mağdur edilmeyeceğini duyurmuştu. Biz biliyoruz ki önceki yıllarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da ilimize çöp kamyonları hibe edilmişti. Şimdi Ağrılı vatandaşlarımızın kafasında tek bir soru işareti var. Eğer ilimizin bu kadar imkânı varsa bizim köylerde yaşayan vatandaşlarımız neden mağdur ediliyor ve pislikle yaşamak zorunda bırakılıyorlar?

Aynı zamanda bu yıl ilimizin köylerinde kontrolsüz yakılan anızlar sebebiyle birçok yangınla mücadele edildi. Biz bu yangınlarda gene Ağrı İl Özel İdaresi’nin hiçbir çalışmasını göremedik. Bu yıl Köyler de Ağrı Belediyesi İtfaiyeleri iş başındayken temin edilen araç filosunda itfaiye aracının olamaması da kafalarda başka bir soru işareti oluşturdu. Umuyoruz ki bundan sonraki zamanlarda vatandaşlarımız mağdur edilmeden yetkililer yapması gerekenleri yaparlar.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.