DOLAR 32,4461 0.14%
EURO 34,7619 -0.13%
ALTIN 2.397,520,05
BITCOIN 19068151,19%
Ağrı
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Konuşuyor Platformu ile Ağrı’nın sorunlarına ortak çözüm arıyor!

Ağrı Konuşuyor Platformu ile Ağrı’nın sorunlarına ortak çözüm arıyor!

ABONE OL
13:03 | 02 Kasım 2023 13:03
Ağrı Konuşuyor Platformu ile Ağrı’nın sorunlarına ortak çözüm arıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Konuşuyor Platformu, 5 Kasım tarihinde Ağrı’da Ağrılı vatandaşlarımızla buluşuyor. Ağrı’nın sosyo ekonomik durumundan turizmine, eğitimden depreme, dijitalleşmeden geleceğe ilişkin problemlere kadar birçok konu mercek altına alınıp tartışılacak.

Ağrılı iş insanı Ufuk Balkis, belirli periyotlarla kentin sorunlarını konuşma ve tartışmak amacıyla farklı sosyal katmanlardan ve farklı eğilimlere sahip gönüllülerin yer aldığı bir platform oluşturulmuştu.

Binlerce gönüllüden oluşan platform bu yıl ikinci toplantısını gerçekleştirecek,  gönüllüler tarafından sosyal medya üzerinden kentin önde gelen tarım, işsizlik ve göç gibi sorunlarını belirledi. “Ağrı Konuşuyor Platformu” adı verilen sivil platformun, her yılın ilk ve son çeyreğinde toplanarak ilin başlıca sorunlarını tartışılacağı kararı kamuoyu ile paylaşıldı.

Gerçekleştirilecek kongre ile ilgili açıklamalarda bulunan Platform Başkanı Ufuk Balkis, sorunların kavga edilerek değil, tartışılarak çözüleceğini belirtti. Ağrılıların katılacağı toplantıda gündeme getirilip tartışılan konuların olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını ifadede eden Balkis, “Sorunlarımızı kavga ederek değil, konuşarak çözebiliriz. Bazı sorunlarımızın çözümü kolay, bazılarına ise zaman ve imkan lazım ama önemli olan bu kente olumlu, pozitif bir sinerji oluşturmaktır. Bu sebeple 5 Kasım 2023 günü Saat 15:00’da Kültür Kongre Merkezinde, Ağrı’nın uzun yıllardır çözüm bekleyen en temel sorunları ele alıp çözüm odaklı şekilde yapılacağı bir kongre gerçekleştireceğiz.” dedi.

Amaçlarının Ağrı’nın farklı dinamikleriyle kalkınmasını, sorunları ve çözüm önerilerini konuşmak ve tartışmak olduğunu dile getiren Balkis, “Kurulun temel özelliği resmi kurumların ve siyasi parti temsilcilerin olmadığı sivil bir platform özelliği taşımasıdır. Binlerce gönüllüden oluşan Platform’un çalışma biçimini, gündeme alınacak konuların, çalışma takviminin tamamen gönüllüler belirlemektedir.

Neden böyle bir kurula ihtiyaç duyuldu? Ağrı son 40 yıllık periyotta sosyo-ekonomik açıdan gelişme göstermekte zorlanan bir kent özelliği göstermektedir. Bütün kamu yatırımlarına rağmen beklenilen gelişme gerçekleştirilmemektedir. Bunun birçok nedeninden söz edilebilir. Fakat kamuoyunun konuştuğu, söz konusu sorunun da bir nedeni olarak; ortak aklı inşa edemeyen, bir araya gelemeyen, farklılıkları zenginliğe dönüştüremeyen bir sosyal sermaye dayanıklılığı göze çarpmaktadır.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.