DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045397-2,49%
Ağrı
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı-Diyadin-Mollakara Altın Madeni Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Ağrı-Diyadin-Mollakara Altın Madeni Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

ABONE OL
18:21 | 10 Haziran 2021 18:21
Ağrı-Diyadin-Mollakara Altın Madeni Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI- Bir dizi ziyaret dolaylısıyla Ağrı’ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Vali Dr. Osman Varol’un katılımıyla altın madeninin temeli atıldı.

Diyadin’in Mollakara köyünde keşfedilen altını çıkarmak için ilk adım atıldı. Yaklaşık iki bin üç yüz kişinin istihdam edileceği, il ve ilçenin kalkınmasına olanak tanıyacak ülkemizin ekonomisini katkı sağlayacak 160 milyon dolarlık yatırımın temelleri hayırlı olması temennisi ile atıldı.
2022 yılının sonunda ilk altın dökümünü gerçekleştirecek tesisin Temel Atma Töreni’nde konuşan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal: “Mollakara’da çok ciddi bir rezerv var, bütçemize çok büyük katkı sağlayacak bir rezerv bu. Bu tesis ile bölgeye sosyal olarak çok ciddi katkı sağlayacak bir istihdam yapısı oluşturulacak.” dedi.
İl ekonomisi ve istihdamına katkı sağlayacak önemli ve hayırlı bir vesile ile bir arada olduklarını belirten Vali Dr. Osman Varol: “Çok büyük potansiyellere sahip ilimizde bu önemli yatırım vesilesi ile onur konuğumuz olan Bakanlarımız ve siz kıymetli hazirun ile bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Biliyor ve görüyoruz ki bu potansiyelleri meydana çıkarabilmek bir vizyon, bir irade gerektirir. Bu vizyon, irade ve liderliği gösterip ülkemizi dünya sahnesinde sözü geçen bir ülke haline getiren, ilimizde bu denli büyük yatırımı mümkün kılan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum.” dedi.
Ülkemizin yeraltı ve yer üstündeki kaynaklarını işleyebilecek güce sahip olduğunu vurgulayarak 0.92 tenörlük madenin çevreye duyarlı olarak işleneceğini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: “Ağrı tarihi, kültürü, coğrafyası ve barındırdığı potansiyeli ile bizim gönlümüzde çok önemli bir yere sahip. Asya’ya açılan kapımız olan Kadim Kent Ağrı’mızın üretim ve istihdamını destekleyecek projelerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
Madencilik sektöründe katma değeri en yüksek olan madenin altın olduğunu vurgulayarak konuşmalarına başlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: “Taş üzerine taş koyma şiarı ile Türkiye’yi büyütmenin, geliştirmenin gayreti içerisinde olduk. Türkiye’nin dört bir yanında yürüttüğümüz alt yapı ve üst yapı projeleri ile daha modem, yaşanabilir, çağdaş bir Türkiye’nin temellerini attık.” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Altın Madeninin temelleri dualar eşliğinde atıldı.
Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Belediye Başkanı Savcı Sayan, TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Protokol Üyeleri, basın mensupları ile vatandaşlar katıldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.