DOLAR 32,5449 0.13%
EURO 34,9416 -0.19%
ALTIN 2.439,590,15
BITCOIN 20979180,30%
Ağrı
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı, deprem bölgesine yem yardımı sağlamaya devam ediyor

Ağrı, deprem bölgesine yem yardımı sağlamaya devam ediyor

ABONE OL
12:58 | 20 Şubat 2023 12:58
Ağrı, deprem bölgesine yem yardımı sağlamaya devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı ilimiz Doğubayazıt ilçesindeki çiftçiler, deprem bölgelerinde bulunan depremzedelere ait hayvanlar için yem yardımında bulunmaya devam ediyor.

Ağrı Valiliği koordinesinde Ağrı Doğubayazıt İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından çiftçilerin afet bölgelerindeki hayvanların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bağışladığı yaklaşık 160 tonluk hayvan yemi Ağrı İl Özel İdaresi’ne ait 9 kamyona yüklenerek dualar eşliğinde deprem bölgesine gönderildi.

Yapılan yem bağışı hakkında açıklama yapan Doğubayazıt İlçe Tarım Müdürü Salih Akkuş, geçtiğimiz hafta yapılan bağışlarla 8 tır yemi deprem bölgesi Adıyaman’a gönderdiklerini belirterek, “Biz burada depremzedelerimizin bölgedeki hayvanları için yem gönderiyoruz. Geçen hafta Adıyaman’a 8 tır yonca ve çayırotu gönderdik. Bir tırda kesif yem gönderdik. Bu günde yine Sayın Valimiz ve Kaymakamımızın talimatıyla özel idaremize ait kamyonları ile 9 kamyon yem yükleyip deprem bölgelerine gönderiyoruz.

Bu yemlerimizde mısır silajıdır. Yine sağ olsunlar iş adamımız Fehmi Konyar’da yem bağışında bulundu. Bizlerde burada İl Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz olarak koordineli bir şekilde bunları yüklüyoruz. Bu kamyonlarımızdan 4 tanesi sayın valimizin koordinatör vali olduğu Kahramanmaraş’a, 3 kamyonumuzda Hatay’a gönderilecek. 2 kamyonda Malatya’ya gidecek. Daha önce 8 tır Adıyaman’a gittiği için bu kez Adıyaman’a kamyonumuz gitmeyecek.

Maksat deprem olan bütün bölgemizde bulunan hayvanlarımıza yem ulaştırabilmek. Tabi bura da toplam 150 ton mısır silajımız var. Şu an bu kamyonları gönderdikten sonra bir 60 tonluk bir yem daha kalıyor. İnşallah onları da hafta içinde gerek muhtarlarımız gerek iş adamlarımız bizlere destek veriyorlar. Tır temin eder etmez onları da bölgemize göndereceğiz. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.