DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2055077-0,99%
Ağrı
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası görenleri hayran bıraktı!

Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası görenleri hayran bıraktı!

ABONE OL
14:12 | 24 Eylül 2023 14:12
Ağrı Dağı’ndaki Buz Mağarası görenleri hayran bıraktı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı ilimiz Doğubayazıt ilçesindeki Ağrı Dağı’nın eteklerindeki Halaç Köyü’nde bulunan Buz Mağarası, sahip olduğu doğası ve yapısıyla yerli ve yabancı turistleri kendisine hayran bırakıyor.

Doğubayazıt ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Halaç Köyü’nün yaklaşık 3 kilometre kuzey doğusunda yer alan Buz Mağarası’nı Ağrı Dağı manzarası eşliğinde yaptıkları yolculukla ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, mağara ve bölgenin doğal yapısına hayran kalıyor.

Meteor çukuru ile aynı lav tüneli sistemi üzerinde bulunan uzun eksenli, elips biçiminde, yaklaşık 100 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde ve 8 metre derinliğinde elips biçimli doğal bir mağara olan Buz Mağarası’nı ziyaret eden turistler, doğaseverleri bölgeye davet etti.

Bir grup yerli ve yabancı turistle Ağrı Dağı eteklerinde bulunan mağarayı görmek için gelen doğasever Lütfullah Tarhan, mağaranın eşsiz bir ortama sahip olduğunu ifade ederek, “Bugün doğa gezginleri olarak Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Buz Mağarası’na geldik. İçerisi gerçekten eşsiz ve muazzam bir ortam. Bir anda üşüdük yani bu ortama girdiğimizde. Harika bir ortam. Buraya bütün doğaseverleri bekliyoruz. Eylül ayında ben bu kadar buz bulabileceğimi gerçekten hiç düşünmüyordum. İçeri girince bir anda üşüdük. Çok güzel bir yer.” dedi.

Kırım’dan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine misafir hoca olarak geldiğini belirten Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ranetta Gafarova da bir grup doğaseverle Ağrı’daki tarihi ve doğal güzellikleri keşfetmek amacıyla çeşitli geziler düzenlediklerini belirtti.

Son gezilerini ise Doğubayazıt ilçesinde Ağrı Dağı’nın eteklerinde bulunan ve sahip olduğu doğal güzelliği ile keşfedilmeyi bekleyen Buz Mağarası’na gerçekleştirdiklerini kaydeden Gafarova, “Buraya Kırım’dan misafir hoca olarak geldim. Bu gün bizler Ağrı Dağı eteğinde bulunan Buz Mağarası’nı grup olarak keşfettik. Gerçekten muhteşem bir yer. Büyük bir mağara. Mağara’nın içerisi yaz gününde eksi 1 derece oluyor. Buzlar var içerisinde.

Gerçekten buraya insanların gelip görmesi gerekiyor. Bizler gelip gördük ve buraya fazla insanın gelmediğini görüyoruz. Bizler grup olarak gelip gördük. İnşallah buraya farklı insanlarda gelir. Bu konuda gerekli çalışmalar yapılır. Gerçekten Türkiye’nin çok fazla keşfedilmemiş tarihi ve doğal güzelliği var. Herkesi bu keşfedilmemiş yerleri keşfedip görmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.