DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046093-2,61%
Ağrı
18°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ağrı, Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanacak!

Ağrı, Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanacak!

ABONE OL
12:51 | 01 Ekim 2023 12:51
Ağrı, Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti’nin yerel yönetimler için titizlikle yürütülen proje kapsamında, Ağrı ilimizin de içinde bulunduğu 51 ilimize büyükşehir belediyesi olma statüsü verileceği üzerinde çalışmalar yapılacak.

Türkiye’nin yerel yönetim haritasında, AK Parti tarafından titizlikle yürütülen yeni bir projeyle belirgin bir değişiklik gerçekleşeceği öğrenildi. Hareketin merkezinde Türkiye genelindeki 51 il bulunuyor ve bu illerin tümünün büyükşehir belediye statüsü kazanmasına yönelik bir planlama yapılıyor. Ağrı da bu iller arasında yer alıyor ve bu durum, önemli değişiklikleri beraberinde getirecek gibi görünüyor.

Yeni yerel yönetimler projesi kapsamında, her ilin büyükşehir belediye statüsü kazanması yer alıyor. Bu durum, büyükşehir belediyelerinin yetkilerini artıracak ve böylece kentlerin altyapı, ulaşım, çevre ve diğer kentsel hizmetlerini, etkin bir bütünsel planlama ve yönetim aracılığıyla daha koordineli bir şekilde sunmalarını sağlayacak.

Ayrıca yeni düzenleme ile vatandaşlar kendilerine çift seçme hakkı veriliyor: Hem ilçe belediye başkanlığı için, hem de büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullanabilecekler.

Büyükşehir Belediyesi gelecek olan değişiklikler arasında, Ağrı’nın büyükşehir belediye statüsü kazanacak olması da yer alıyor. Bu durumun, Ağrı’nın kentsel dönüşümü ve yerel yönetimi üzerinde önemli etkileri olacak. Ağrı’da daha koordineli ve etkin bir yerel yönetim hedeflendiği belirtiliyor. Ağrı’nın büyükşehir belediye statüsü kazanması, hem kenti hem de bölge halkını yeni imkanlarla buluşturmayı vaat ediyor.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.